Lectură cu Nicoleta Esinencu la Z Bar – Berlin

Ort: Z Bar, Bergstrasse 2, 10115 Berlin Uhrzeit: 20.30

Numele Nicoletei Esinencu este deja binecunoscut în Berlin. O parte dintre piesele sale au fost jucate pe scena unor teatre importante din oraș, precum Hebbel am Ufer sau Gorki Theater, precum și în cadrul Festivalului Internațional de Literatură. Prin stilul său literar direct, critic și lipsit de compromisuri, Nicoleta Esinencu a devenit una din cele mai talentate și mai controversate scriitoare din Republica Moldova. Textele sale au stârnit peste tot nenumărate polemici. 

În 2005 a ajuns să fie cunoscută atât în Republica Moldova, cât și în România prin piesa de teatru „Fuck you, Eu.ro.PA”, scrisă in Germania, la Stuttgart, în timpul unei rezidențe literare la Akademie Schloss Solitude. Piesa a fost premiată la concursul de dramaturgie românească dramAcum2. Nicoleta Esinencu este și autoarea textelor „Life”, „A saptea kafana”, „Dromomania”, „Zuckerfrei”, „Mame fără pizdă”, „Antidot”, „Footage”, „Atropina”, „A(II)Rh+”, „Odessa Transfer”, „+3735”, „europe.b(u)y(e)”, „schyzofreedom”, „Clear History”, „Dear Moldova”, „can we just kiss a little bit?”, „American dream”, „Uneducated”, „Life”.

Joi, 20 aprilie 2017, la Z Bar, în Berlin, scriitoarea va participa la o discuție cu publicul moderată de Britta Gansebohm. Vor fi citite fragmente din textele autoarei în traducere germană. Lectura este organizată în colaborare cu Literarischer Salon Berlin.

„Salonul literar Britta Gansebohm”, fondat în 1995, este primul din Berlin, care reia vechea tradiție a salonului literar. Numeroși autori naționali și internaționali, consacrați sau în curs de consacrare, au fost invitați la Salonul literar. Îi amintim, printre alții, pe Kathrin Röggla, Julia Franck, Carmen Francesca Banciu, Katharina Hacker, Michael Lentz, Julia Franck, Judith Hermann, Richard David Precht, Felicitas Hoppe sau Florian Illies. O parte dintre aceste nume, deja cunoscute în plan internațional, au fost invitate să își citească textele la Literarischer Salon când se aflau încă la începutul carierei. Din acest motiv, Salonul este adeseori numit de jurnaliști „laboratorul de talente.” La sfârșitul anilor '90, au fost fondate în Berlin și alte saloane literare, dar Salonul Literar („Der Literarische Salon”) rămâne cel mai longeviv și mai prestigios din oraș.

Preţ intrare: 7 Euro/ tarif redus 5 Euro

Puteţi rezerva locuri pe email: britta.gansebohm@salonkultur.de, sau telefonic: 0175 52 70 777. Mai multe informaţii aici: www.salonkultur.de