Lateral ArtSpace la Târgul de artă Supermarket 2018

ICR Stockholm sprijină participarea Lateral ArtSpace la ediția din 2018 a târgului alternativ de artă Supermarket, cu o expoziție de grup, prezentând lucrări ale artiștilor: Dragoș Bădiță, Dan Beudean, Lucian Indrei, Mirela Moscu, Musz. Expoziția este coordonată de Cristina Curcan, Lucian Indrei și Dragoș Bădiță. Pentru Supermarket 2018 Independent Art Fair, Lateral ArtSpace se va concentra pe lucrări de artă alb-negru, o expoziție de grup cu tineri artiști români, într-un cadru specific, menit să evidențieze absența culorilor în lucrările de artă selectate și să împuternicească aspectul monocrom. În prezent, operele de artă alb-negru, în special fotografia, sunt asociate cu imagini dintr-un trecut îndepărtat sau cu nostalgie. Există ceva interesant pentru un artist care alege brusc să priveze o lucrare de culoare, lipsa de culoare forțând spectatorul să perceapă lucrurile în mod diferit, pentru că suntem mult mai condiționați de culori decât am crede. Pentru că cele mai multe lucruri nu au culori, percepția noastră de culoare este influențată de lumina care atinge aceste obiecte. Prin urmare, cu unele excepții, culoarea este o proprietate a luminii.

Lateral ArtSpace este un spaţiu de artă contemporană în cadrul Fabricii de Pensule din Cluj-Napoca, care răspunde, în primul rând, lipsei de posibilităţi de expunere pentru tineri artişti. Iniţiat în 2012 şi coordonat de către artiștii Dragoș Bădiță, Cristina Curcan și Lucian Indrei, spaţiul Lateral ocupă o poziţie unică pe scena clujeană, aceea de platormă idependentă, destinată realizării de proiecte și expoziții de către artiști emergenți locali, naționali sau internaționali. Prin deschiderea către experiment, Lateral ArtSpace contribuie la redefinirea sistemului artistic local.

Supermarket (Stockholm Independent Art Fair) este un târg internaţional de artă care pune accent pe întâlniri, prezentări şi expoziţii şi performance-uri, expozanţii fiind cu preponderenţă centre de artă şi galerii conduse de artişti. Iniţiat în 2006, târgul de artă este un spațiu dinamic care pune accent pe promovarea inițiativelor artistice independente și pe promovarea artiștilor tineri.

Supermarket, 12-15 aprilie 2018

Fållan 10, Slakthusområdet, Stockholm

Participanţi: Dragoș Bădiță, Cristina Curcan și Lucian Indrei, reprezentanţi ai spaţiului de artă contemporană Lateral ArtSpace

Programul târgului poate fi găsit în variantă online la http://www.supermarketartfair.com/pages/talks-performances-2018 si http://www.supermarketartfair.com/exhibitors/2018

Detalii despre bilete se găsesc pe site-ul Supermarket : http://www.supermarketartfair.com/pages/future-dates