Larisa Crunţeanu, Simona Deaconescu şi Judith State @ danceWEB 2014

Larisa Crunţeanu, Simona Deaconescu şi Judith State participă, cu sprijinul Institutului Cultural Român, la ediţia de anul acesta a danceWEB care se va derula în perioada 16 iulie – 20 august la Viena.
Programul danceWEB oferă unui număr de 63 de dansatori profesionişti şi coregrafi din 41 de ţări oportunitatea participării la un program intens de ateliere de creaţie şi performance-uri. Derulat pe parcursul a cinci săptămâni, danceWEB se desfăşoară în paralel cu festivalul de dans contemporan ImpulsTanz - Vienna International Dance Festival.

Programul ediţiei 2014 este coordonat de doi mentori artistici, selecţionaţi din rândurile celor mai reprezentativi coregrafi şi performeri ai momentului, care au avut un rol major la nivel internaţional în dezvoltarea dansului contemporan: Chris Haring (AT) şi David Wampach (FR).

Peste 800 de dansatori profesionişti şi coregrafi din peste 70 de ţări au participat la danceWEB începând de la crearea sa în 1996. danceWEB beneficiază de finanţare din partea Uniunii Europene, prin programul Cultura (2007-2013).

Larisa Crunţeanu lucrează cu performance, video şi sunet. A urmat cursurile programului masteral Fotografie şi Imagine Dinamică din cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti. În prezent este student doctorand în cadrul aceleiaşi instituţii. Din 2012, împreună cu Xandra Popescu, coordonează Atelier 35, un spaţiu de proiecte artistice din Bucureşti.
Simona Deaconescu este coregraf şi dansator, absolventă a Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ din Bucureşti (secţia Coregrafie) şi a studiilor masterale în Artele spectacolului coregrafic, din cadrul aceleiaşi universităţi. Simona a studiat şi regie de film în cadrul Universităţii Media, lucrând ca scenarist pentru producţii TV. Derulează proiecte în domeniul dansului, filmului şi managementului cultural, apreciate atât de public, cât şi de critica de specialitate.
Judith State este dansatoare profesionistă şi coregraf emergent, cu o pregătire de bază în dansul clasic şi licenţa în limbi străine. Judith este într-un continuu proces de schimbare şi asimilare, încercând să experimenteze şi să combine cât mai multe stiluri de dans, urmând cursuri de pregătire în ţară şi în străinătate.

Cele trei artiste îşi vor prezenta activitatea în cadrul evenimentelor organizate de Institutul Cultural Român de la Viena în perioada 23 iulie – 20 august.