Lansarea volumului "Noul testament: Apocalipsa lui Ioan", tradus și comentat de Cristian Bădiliță, la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu“ din Pitești

Luni, 28 ianuarie, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu“ din Pitești a avut loc lansarea volumului Noul testament: Apocalipsa lui Ioan (ediţie bilingvă), tradus și comentat de Cristian Bădiliță, apărut la Editura Adevărul Holding.
La eveniment, organizat în colaborare cu Institutul Cultural Român, a fost prezent Nicolae Brînzea, secretar general al ICR.

Cristian Bădiliţă (n. 1968) este istoric al creştinismului timpuriu, eseist, poet, doctor al Universităţii Paris IV-Sorbona cu teza Métamorphoses de l’Antichrist chez les Pères de l’Eglise (Paris, Beauchesne, 2005, premiul Salomon Reinach al Asociaţiei Eleniştilor din Franţa; trad. românească, Polirom, 2006). A predat limba şi literatura greacă-veche la Universitatea de Vest din Timişoara. A coordonat traducerea comentată a Septuagintei în cadrul New Europe College, Bucureşti (2002-2011). Realizează o traducere amplu comentată a Noului Testament. Este preşedinte al Asociaţiei Culturale Oglindanet. Coordonează colecţia „Pontus Euxinus” la Editura Beauchesne din Paris. A susținut cursuri şi conferinţe în România, Franţa, Italia.