Lansarea primului album de lux dedicat României în Polonia, în cadrul programului „România gustoasă”, la Varşovia şi Cracovia

Albumul România. Spaţiu, artă, cultură a fost publicat cu sprijinul Institutului Cultural Român, prin programul Publishing Romania.
România. Spaţiu, artă, cultură este primul album de lux dedicat României editat în Polonia. Autorii publicaţiei, apărută în luna decembrie 2008 la Editura Bosz (specializată în albume tematice), sunt Łukasz Galusek şi Michał Jurecki, iar fotografiile sunt semnate de Paweł Mazur. Primii doi au mai colaborat, acum câţiva ani, la realizarea ghidului turistic România, scris, ca şi albumul, cu profesionalism şi o foarte serioasă disciplină a documentării, dar şi cu o mare admiraţie pentru oamenii şi locurile de la noi.
Albumul, integral color, cuprinde descrieri ample ale regiunilor ţării noastre, scurte monografii ale celor mai importante oraşe, hărţi fizice şi date statistice, acompaniate de numeroase fotografii, ce ilustrează spectaculos nu doar cadrul natural al României, ci şi impresionantul nostru patrimoniu cultural-istoric.

Albumul va fi lansat la Varşovia, în 11 februarie, la Librăria Empik Junior, parte a celui mai extins lanţ de distribuţie de carte din Polonia, şi la Cracovia, în 20 februarie, la Librăria Bona Media. Cele două lansări se vor desfăşura în formatul consacrat al evenimentelor de tip „România gustoasă".

„România gustoasă" este un program al ICR-Varşovia care urmăreşte să pună în valoare extraordinara bogăţie culinară şi oenologică românească, văzută ca fapt de cultură. Premiza de la care pornim este aceea că, pentru publicul larg, savoarea şi diversitatea bucătăriei noastre, precum şi clasa vinurilor româneşti pot constitui o cale de apropiere de România şi cultura ei. În ultimii doi ani, evenimentele din programul „România gustoasă", organizate la Varşovia, Cracovia sau Poznań, au avut un succes remarcabil.