Lansarea Ghidului Cultural pentru Europa Centrală 2018. Anul European al Patrimoniului Cultural

În data de 14 iunie, de la ora 19.00, Institutul Cultural Bulgar din Viena ‒ Casa Wittgenstein găzduieşte lansarea ediţiei 2018 a Ghidului Cultural pentru Europa Centrală / Kulturführer Mitteleuropa. Realizat de Institutul pentru Spaţiul Dunărean şi Europa Centrală (IDM), ghidul a fost publicat în acest an cu tema„Anul European al Patrimoniului Cultural 2018“, cuprinzând un articol despre România, semnat de Miklós Zelei şi dedicat localităţii Bezidu Nou (Bözödújfalu/Neudorf).

În deschiderea evenimentului de lansare vor lua cuvântul Rudolf Schicker (Institutul pentru Spaţiul Dunărean şi Europa Centrală (IDM), prof. dr. Rumjana Koneva (Institutul Cultural Bulgar din Viena ‒ Casa Wittgenstein) şi Elisabeth Pacher (Cancelaria Federală a Austriei, Creative Europe Desk Austria). Ediţia 2018 a Ghidului Cultural pentru Europa Centrală va fi prezentată de dr. Márton Méhes, redactor. Evenimentul continuă cu o masă rotundă la care participă Liz King (D. ID Dance Identity/Dancing Museums) şi dr. Heidemarie Uhl (Academia de Ştiinţe din Austria), dezbaterea fiind moderată de dr. Márton Méhes.

Evenimentul este organizat de Institutul pentru Spaţiul Dunărean şi Europa Centrală (IDM) în parteneriat cu Creative Europe Desk Austria şi Europe for Citizens Point (Cancelaria Federală a Austriei) şi cu sprjinul Institutului Cultural Bulgar din Viena ‒ Casa Wittgenstein şi al Institutului Cultural Român de la Viena.

În 2018 sărbătorim, în toată Europa, la nivel național, regional și local, diversitatea patrimoniului nostru cultural. Obiectivul Anului european al patrimoniului cultural este de a încuraja cât mai multe persoane să descopere și să aprecieze patrimoniul cultural al Europei și de a consolida sentimentul de apartenență la un spațiu european comun. Sloganul Anului este Patrimoniul nostru: la confluența dintre trecut și viitor.