Lansarea albumului „Reenactment. Cum am retrăit Marele Război în veacul XXI” la standul ICR de la Gaudeamus

Lansarea albumului Reenactment Cum am retrait Marele Razboi in veacul XXI la standul ICR de la Gaudeamus

Joi, 15 noiembrie 2018, în cea de-a doua zi a Târgului Gaudeamus, a avut loc, la standul ICR, lansarea albumului Reenactment. Cum am retrăit Marele Război în veacul XXI / How I relived the Great War in the 21st Century, de Bogdan Iorga.

Albumul reprezintă consemnarea în imagini a Primului Razboi Mondial, „retrăit” în diferite campanii de reconstituire istorică, la care autorul a participat alături de camarazii din Asociația 6 Dorobanți.

„Pentru albumul Reenactment. Cum am retrăit Marele Război în veacul XXI m-am concentrat pe portofoliul adunat la reconstituirile dedicate Marelui Război, în România, la Fundata și Râșnov, în Cehia la Terezin și Blosdorf şi în Bulgaria, la Turtucaia. Selecția sa cuprinde tot ceea ce un operator de front de la 1916-1918 ar fi putut să surprindă pe clișeul de sticlă al aparatului său. Am dorit autenticitatea momentelor și de aceea toate fotografiile sunt alb-negru, sepia sau autochrom. Am încercat să obțin imperfecțiunile de pe clișeul original”, a mărturisit autorul, Bogdan Iorga.

„Este prima lansare a acestei ediții, la standul ICR, o carte care ne apropie cu gândul de rememorarea și sărbătorirea unui eveniment foarte important pentru România: împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. Albumul presupune imagine, imaginea naște emoție și este cu siguranță cel mai frumos lucru pe care îl purtăm cu noi într-un context al rememorării Marelui Război”, a declarat directorul Centrului Cărții (ICR), Andrei Novac.

Albumul Reenactment. Cum am retrăit Marele Război în veacul XXI / How I relived the Great War în the 21 st Century a fost prefaţat de istoricul și criticul de artă Adrian-Silvan Ionescu, prezent la lansarea de astăzi.