„Jos Ceaușescu!”- Proiecție de film, prezentare de carte și masă rotundă la Budapesta

Evenimentul dedicat celebrării a 30 de ani de la Revoluția română „Jos Ceaușescu!” va  avea loc luni, 16 decembrie, de la ora 18.00, la Cafeneaua Három Holló (Piarista köz nr. 1) din Budapesta. Manifestarea culturală este organizată de către Institutul Cultural Român de la Budapesta împreună cu Editura L’Harmattan.

În cadrul evenimentului, scriitorul Dragomán György va prezenta cel de-al III lea volum al trilogiei „Orbitor - Aripa dreaptă” a scriitorului Mircea Cărtărescu. Volumul a apărut la editura L’Harmattan, în traducerea Gabriellei Koszta, care, prezentă la eveniment, va citi fragmente din roman.

Pornind de la subiectul romanului, vorbitorii vor aprofunda importanța anului 1989, atât pentru România, cât și pentru restul Europei Centrale și de Est, printr-o dezbatere la care va participa Constantin Iordachi, specialist în istoria recentă, profesor la Universitatea Central-Europeană (CEU). Moderatorul discuției va fi Váradi Péter, redactorul șef al editurii L’Harmattan.

La începutul evenimentului, publicul va fi introdus în atmosfera acelor vremuri prin proiectarea scurtmetrajul „Înainte și după 22/12/1989”, al regizorului Andrei Cohn (2009).