Joe’s Pub găzduieşte The Island cu casa închisă

Aflată pentru prima oară la New York, Ada Milea a concertat alături de violonistul Alexander Bălănescu sâmbătă, 5 iulie 2008, la Joe's Pub, considerat clubul avangardei muzicale newyorkeze. Organizat de Institutul Cultural Român din New York şi Joe's Pub, concertul The Island a avut loc cu casa închisă, aclamat de un public numeros (români din diaspora şi newyorkezi).

Jurnaliştii de la TimeOut New York mărturisesc că le-a fost dificil să găsească o secţiune în care să anunţe concertul The Island, "o abordare suprarealistă a poveştii lui Robinson Crusoe, plină de umor sec, sclipiri de înţelepciune neagră şi melodii sensibile, minimaliste". Textul spectacolului a fost adaptat de Ada Milea şi Alexander Bălănescu după piesa de teatru Insula de Gellu Naum şi tradus în limba engleză de Daniela Răgălie.

După concert, artiştii şi invitaţii lor au fost găzduiţi în Galeria Română, unde petrecerea a continuat până după miezul nopţii, în compania desenelor de pe pereţi, realizate de trei tineri street artişti români (Nuclear Fairy, IRLO şi Omar), despre care New York Magazine afirmă că "transformă cartierul Murray Hill într-un loc şi mai fabulos".

The Island marchează finalul de sezon al evenimentelor organizate de ICRNY, înainte de vacanţa de vară.