James Joyce, lecturat de Marcel Iureş cu ocazia Bloomsday

Bucureștiul se alătură celor peste 40 de orașe ale lumii care sărbătoresc Bloomsday, prin lecturi din opera lui James Joyce și interpretarea de piese muzicale asociate cu opera acestuia. Actorul Marcel Iureș și Dan Michael Schlanger vor lectura câteva fragmente memorabile din romanul Ulise, iar muzicienii Ionuț Pascu – bariton, Adrian Petrescu – oboi și Aida Pascu – soprană, vor interpreta o varietate de cântece.

Bloomsday se sărbătorește în întreaga lume în fiecare an pe data de 16 iunie. Aceasta este ziua în care se desfășoară acțiunea din romanul Ulise, al marelui scriitor irlandez James Joyce. Tot cu această ocazie festivă se vor celebra 30 de ani de relații diplomatice între România și Irlanda.

Evenimentul, organizat de Asociația „Semper Culturalia”, reprezentată de către domnul Dan Michael Schlanger în calitate de Președinte în parteneriat Institutul Cultural Român, va avea loc în Sala Mare ICR, unde va fi filmat și transmis atât pe site-ul Institutului, al Ambasadei Irlandei la București cât și cel al Ambasadei României la Dublin precum și de diverse posturi de televiziune online.

Filmul poate fi vizualizat aici:  https://www.facebook.com/watch/?v=308839436793983 .