Istoricul de artă Gabriel Badea-Păun conferențiază la National Gallery, Londra

Istoricul de arta Gabriel Badea-Paun conferentiaza la National Gallery, Londra

Galeria Națională din Londra îl va avea invitat pe istoricul de artă și eseistul Gabriel Badea-Păun miercuri, 6 iulie 2016, ora 12.30, în cadrul programului „Lunchtime talks". În prelegere sa, „Rubens's art collection"/„Colecția de artă a lui Rubens", dr. Gabriel Badea-Păun va analiza modul în care colecția personală a lui Peter Paul Rubens a fost expusă și modul în care aceasta a influențat arta pictorului, dar și relațiile sale sociale. Evenimentul are loc la Sainsbury Wing Theatre din cadrul National Gallery, iar accesul este liber.

„Lunchtime talks" este un program al The National Gallery  în care se discută pe marginea unei lucrări din expoziția permanentă sau se problematizeză teme mai largi.

Dr. Gabriel Badea-Păun, stabilit la Paris, este autorul a numeroase a lucrări și volume de specialitate, printre care Portraits de Société XIX-XXe siècles, prefaţă de Richard Ormond, Citadelles et Mazenod, Paris, 2007, cu varianta engleză The Society Portrait, from David to Warhol, traducere din limba franceză de Barbara Mellor, coproducţie Vendome Press, New York şi Thames & Hudson, Londra; lucrare distinsă cu Prix du Cercle Montherlant-Académie des Beaux-Arts (Paris, 2008) și  Le style Second Empire. Architecture, décors et art de vivre, prefaţă de Daniel Alcouffe, Citadelles et Mazenod, Paris, 2009, distinsă cu Prix Second Empire-Fondation Napoléon, (Paris, 2010). La începutul anului 2009 a fost decorat cu ordinul Meritul Cultural în grad de cavaler şi în 2010 de către M.S.Regele Mihai I cu Medalia pentru Loialitate-Regele Mihai.

 

Mai multe detalii la: http://www.nationalgallery.org.uk/whats-on/calendar/lunchtime-talk-6-july-2016