„Istoria ultramarinului” în perspectiva artiștilor plastici Sofia Fränkl și Bogdan Severin Hojbota, la Accademia di Romania din Roma

Luni, 10 octombrie 2016 ora 18.30, va avea loc în sala de expoziții a Accademiei di Romania din Roma, vernisajul expoziției de pictură și sculptură „Istoria Ultramarinului”. Expoziția este alcătuită din lucrările artiștilor români Sofia Fränkl (pictor) și Bogdan Severin Hojbota (sculptor).

„Ultramarinul a jucat de-a lungul timpului un rol foarte important în arta plastică. Această culoare fiind foarte scumpă, era folosită de către artiştii din perioada de sfârșit de Ev Mediu în special în pictura sacră, comandată de biserică, pentru ca apoi, în epoca  Renașterii să apară în portretele comandate de familiile celor înstăriti.

Despre apariția și evoluția utilizării acestei culori aș dori să povestesc în lucrările mele de grafică si pictură.

În acest context, lucrările de sculptură ale artistului Bogdan Severin Hojbota, profesor dr. la Academia de Arte Vizuale, București sugerează, într-un dialog subtil între „concret” și „aparențe” vibrația valurilor unor ape limpezi și/sau a cerului senin, ca simboluri ale albastrului pur.” (Sofia Fränkl)

Expoziţia „Istoria Ultramarinului” va fi deschisă în perioada 10-23 octombrie 2016, în Sala de Expoziții (Viale delle Belle Arti, 110).

Biroul de presă,     

Roma, octombrie, 2016                   

Accademia di Romania