ISTANBUL. Colinde românești autentice și tradiții de Crăciun, prezentate în Turcia

O serie de materiale video dedicate tradițiilor și obiceiurilor populare din preajma Crăciunului, comori ale tezaurului etno-cultural românesc, vor fi prezentate pe pagina de Facebook și pe contul youtube ale Institutului Cultural Român din Istanbul, începând cu data de 22 decembrie 2020.

Realizate de Trinitas TV și prezentate publicului turc și diasporei române din Turcia, filmele vor pune în evidență frumusețea sărbătorilor de iarnă la români, a tradițiilor și ritualurilor asociate, cu participarea unor artiști populari ce au ales porturi specifice diferitelor zone etnografice.

Programul va cuprinde și colinde românești autentice, piese folclorice reprezentative din mai multe zone cu tradiție, în interpretarea unor coruri consacrate, laice și religioase. 

Proiectul online se înscrie în seria proiectelor culturale care contribuie la păstrarea și afirmarea identității etnice, culturale şi religioase, fiind un eveniment destinat cu precădere diasporei române, dar și publicului local interesat de tradițiile și obiceiurile naționale.