Irina Margareta Nistor, "vocea filmelor", invitată la British Library Londra

 Criticul de film Irina Margareta Nistor, "vocea a cinci mii de filme",  a fost invitată, marți, 29 octombrie, la British Library din Londra pentru o conversație deschisă moderată de jurnalistul Andrew Collins despre dublajul filmelor în perioada comunistă. Evenimentul a fost organizat de British Library în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Londra și este primul din seria 'Romania: Legacies of Courage 89-19’ dedicată marcării a 30 de ani de la Revoluția din 1989.

Prin participarea constantă la evenimentele cinematografice atât din România, cât și internaționale, Irina Margareta Nistor este una dintre cele mai active personalități care promovează filmul românesc.Întotdeauna în interviurile sale, dar și în cadrul aparițiilor publice, Irina Margareta Nistor precizează faptul că dincolo de a fi critic de film, este un iubitor de film care adoră să meargă la cinema. 

În 2012, a lansat Festivalul de Psihanaliză și Film, iarîn anul 2015 a făcut parte din documentarul Chuck Norris vs Communism. Cu o carieră de 40 de ani în traducerea de film, între anii 1980 și 1999, doamna Irina Margareta Nistor a lucrat pentru Televiziunea Română ca director de programe , maiîntâi ca traducător de film, apoi ca producător de programe.

Andrew Collins este scriitor, jurnalist și editor video pentru postul Radio Times și moderator al emisiunii Saturday Night at the Movies pe postul radio Classic FM. A scris articole pentru revista Q and Empire și a fost co-scenarist pentru serialele Grass și Not Going Out. Cea mai recentă carte a lui se numește That's Me in the Corner, iar primul sitcom de pe Radio 4 se numește Mr. Blue Sky.

Pentru mai multe detalii:

www.icr-london.co.ukşi https://www.facebook.com/ICRLondon.