Ioana Pârvulescu a participat la o serie de evenimente literare organizate de ICR New York, împreună cu Universitatea Columbia și EUNIC New York

Scriitoarea Ioana Pârvulescu, de curând laureată a Premiului Uniunii Europene pentru Literatură, a participat la New York, între 27 și 29 noiembrie, la o serie de evenimente literare organizate de ICR New York împreună cu Universitatea Columbia și EUNIC New York.

În 27 noiembrie, la Universitatea Columbia, Ioana Pârvulescu a citit din cea mai recentă carte a sa, „Inocenții” și a discutat cu studenții și profesorii Catedrei de Limbi Est-Europene, într-un eveniment realizat cu sprijinul Centrului de Studii Est-Central Europene (CSECE), Institutului Harriman și Catedrei „Nicolae Iorga” de limbă și cultură română. Întâlnirea a fost moderată de lect. univ .dr. Mona Momescu, titularul Catedrei „N.Iorga”, iar profesorul Christopher J. Caes, directorul CSECE, a rostit un cuvânt introductiv.

În următoarele zile, în 28 și 29 noiembrie, Ioana Pârvulescu a participat, alături de scriitori din Belgia, Bulgaria, Danemarca, Germania, Italia, Lituania, Malta, Norvegia, Portugalia, Polonia, România și Spania, la cea de-a paisprezecea ediție a Festivalului Noii Literaturi Europene, unul dintre proiectele permanente ale EUNIC New York, coordonat și găzduit în acest an de Institutul Cervantes. Multipremiata scriitoare română a făcut parte din două paneluri care au examinat temele identității și memoriei, a citit fragmente din cărțile sale și a răspuns întrebărilor publicului.

Prezența Ioanei Pârvulescu la New York a fost remarcată drept una dintre participantele de marcă din cadrul festivalului în nu mai puțin de 11 publicații online și site-uri ale unor importante instituții culturale, generând un consistent dosar de presă. Nici în presa din România aceste evenimente new-yorkeze, co-organizate de ICR New York și având drept protagonist una dintre autoarele noastre cele mai premiate și traduse, nu au trecut, desigur, neobservate. Evenimentele la care a participat a atras un public cumulat de peste 200 de persoane.

Profitând de vizita în Statele Unite, Ioana Pârvulescu a mai participat, în 26 noiembrie, la Merkin Hall din New York, la recitalul de gală susținut de Alexandra Dăriescu cu ocazia Zilei Naționale a României și Centenarului Marii Uniri, unde a avut prilejul să se întrețină cu unii dintre cititorii săi româno-americani.