Invitaţie de înscriere în competiţia "Betting on Shorts: More than a Eurovision of ShortFilm"

Betting on Shorts: More than a Eurovision of Shortfilm 2009
Termenul limită pentru înscriere: 1 iulie 2009

Când?
Sâmbătă, 14 noiembrie 2009 Unde? Simultan în Atena, Barcelona, Bucureşti, Maribor, Novi Sad, Napoli, Istanbul, Londra, Poznan, Stockholm, Salonic, Wiesbaden şi alte oraşe din Europa şi nu numai. Premii: Premiul Special al Juriului European & mai multe premii acordate de către juriile locale Tema: "Control"
Invităm regizorii din întreaga lume să se înscrie în competiţie cu filme de scurtmetraj (animaţie, music video, filme de artă, narative, documentare etc) cu o durată de maximum 10 minute, pe tema "Control".
Ai privit vreodată viaţa ca pe un mers pe sârmă, suspendat între deţinerea şi pierderea controlului? Mergi înainte, nu şovăi, nu-ţi pierde firea! Ori pur şi simplu lasă-te în voia lucrurilor şi savurează momentele de imponderabilitate! Controlul dispune de nenumărate forme şi măsuri. Putem vorbi de control mental, politic, fizic, social, ştiinţific, absolut, detaşat sau, dimpotrivă, de ceva complet diferit. Gândul te poate duce la teoria controlului, controlul riscului şi controlul stresului, supremaţie şi ingeniozitate, graniţe, supravegherea şi controlul minţii, controlul naşterilor şi al epidemiilor, Control Panels, Ctrl Alt Delete sau pur şi simplu la tele-comanda de pe canapea. Aşteptăm abordări inedite şi surprinzatoare asupra temei, dar vă sfătuim să nu scăpaţi timpul de sub control, întrucat nu putem accepta nimic cu o durată de peste 10 minute! Poate pentru că, s-o recunoaştem…suntem maniaci ai controlului !

Ne numim "Betting on Shorts" pentru că invităm publicul să parieze pe filmul câştigător. Pariurile vor fi depuse înainte de vizionare, pe baza unui synopsis, o biografie a regizorului şi un scurt trailer. Vă rugăm să ţineti cont de aceste detalii atunci când completaţi câmpurile relevante din formularul de participare şi să ne puneţi la dispoziţie un synopsis şi o scurtă biografie.

Termenul limită pentru înscriere: 1 iulie 2009
Procedura de înscriere: Completaţi formularul de înscriere disponibil pe www.bettingonshorts.com. Acelaşi formular alături de toate informaţiile cerute trebuie trimis împreună cu o copie DVD (PAL) a filmului. Aplicaţia dumneavostră (film şi formular de înscriere) trebuie să ajungă la noi până la 1 iulie 2009. Pentru vizionarea preliminară se acceptă numai copii DVD.

Subtitrare: Toate filmele (inclusiv cele englezeşti) trebuie subtitrate în limba engleză. În cazul în care filmul dumneavoastră va fi selectat în programul BoSs 2009 vom avea nevoie de o listă de dialoguri pentru subtitrarea în alte limbi.
Se acceptă un singur film din partea fiecărui regizor.

Selecţia şi notificarea: Pentru că ne aşteptăm să primim câteva sute de filme, nu vom putea să-i notificăm în scris decât pe regizorii selectaţi. Dacă nu aţi primit nicio informare din partea noastră până la sfârşitul lunii septembrie, vă rugăm să consideraţi că nu aţi fost selectaţi pentru această ediţie.

Costurile de expediere: Aplicanţii vor suporta costurile expedierii copiei pentru vizionarea preliminară şi, în cazul în care filmul este selectat pentru competiţia finală, a copiei pentru vizionarea din 14 noiembrie. Copiile pentru vizionarea preliminară nu vor putea fi returnate decât dacă expeditorul pune la dispoziţie un plic timbrat şi cu adresa completă.

Vă rugăm să trimiteţi copia pentru vizionarea preliminară la:
Ricarda Vidal
Betting on Shorts
Institute of Germanic & Romance Studies
School of Advanced Study
Stewart House, 32 Russell Square, London WC1B 5DN
Pentru mai multe informaţii nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa de mai sus sau la :
Tel.: 0044 (0)794045 8535
Email: submissions@bettingonshorts.com

Pentru mai multe informaţii vizitaţi: http://www.bettingonshorts.com