Intervenții ale reprezentanților ICR Beijing, la Forumul de Schimb Cultural Digital - CIFTIS 2022

Un mesaj video transmis de directorul ICR Beijing, Liviu Țăranu, și o prezentare în limba chineză despre exemplele de bune practici în promovarea schimbului cultural internațional, susținută de referentul principal al ICR Beijing, Andreea-Ema Stoian, vor fi prezentate joi, 1 septembrie, în cadrul Forumului de Schimb Cultural Digital - CIFTIS 2022. Evenimentul, organizat de Ministerul Culturii și Turismului din R.P. Chineză, Ministerul Comerțului din R.P. Chineză și Administrația Națională de Radio și Televiziune, va avea loc la Beijing National Convention Center.

CIFTIS 2022 este unul din evenimentele reprezentative de cooperare internațională din China, organizat anual, pe mai multe paliere și teme de expertiză.

După deschiderea oficială a evenimentului, cu prezența autorităților guvernamentale și a altor reprezentanți ai organizațiilor internaționale invitate, va avea loc lansarea unui laborator digital comun de promovare culturală, precum și lansarea unui volum despre bunele practici în promovarea culturală și o inițiativă de colaborare pe domeniul lingvistic. În final, vor fi alte intervenții, din partea prorectorului Universității de Studii Internaționale din Beijing (BISU) și o masă rotundă pe tema oportunităților și tendințelor de viitor în schimbul culturală pe platforme digitale.