Întâlnire la Veneția între Stefano Karadjov și președintele ICR, Liliana Țuroiu

intalnire la Venetia intre Stefano Karadjov si presedintele ICR, Liliana Turoiu
Cu ocazia participării la vernisajul expoziției Geta Brătescu – Apariții, care reprezintă România la Bienala de Artă de la Veneția 2017, președintele ICR, Liliana Țuroiu, s-a întâlnitcu Stefano Karadjov, curatorul artistic al programelor culturale ale Carnavalului de la Veneția.

Întâlnirea s-a desfășurat în data de 11 mai la sediul Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția. În cadrul întâlnirii a fost trecută în revistă colaborarea fructuoasă din ultimii ani dintre organizatorii Carnavalului de la Veneția și IRCCU Veneția/ICR. S-a discutat despre participarea anuală românească la una dintre cele mai importane manifestări culturale venețiene, dar și despre alte posibilități de colaborare.

Cu această ocazie, curatorul italian a acceptat invitația ICR de a veni în România alături de reprezentanții altor instituții culturale și academice din Italia în vederea identificării unor noi oprtunități de colaborare culturală.

Stefano Karadjov este curatorul artistic al programelor culturale ale Carnavalului de la Veneția, manifestare de tradiție cu vizibilitate internațională și unul dintre coordonatorii evenimentelor organizate de societatea Civita Tre Venezie, unul dintre cei mai importanți operatori culturali din Regiunea Veneto.