Întâlnire la Paris a președintelui ICR, Radu Boroianu, cu președintele Institutului Francez, Bruno Foucher

Aflat într-o vizită de lucru la Paris, președintele Institutului Cultural Român, domnul Radu Boroianu, s-a întâlnit luni, 13 februarie 2017, cu președintele Institutului Francez, Bruno Foucher. La întâlnire au fost prezenţi Ioana Drăgan, director general al Direcției Generale a Reprezentanțelor din Străinătate din cadrul ICR, Jean-Jacques Garnier, comisar general din partea Franţei al Sezonului încrucișat România - Franţa 2018/2019, și Doina Marian, coordonator de misiune al ICR Paris.

Discuţia dintre cei doi președinţi a atins subiecte legate de axele prioritare ale promovării culturii române în Franţa în domeniile limbii și literaturii și al artelor vizuale românești, precum și programele legate de Sezonul cultural încrucișat România - Franţa din 2018/2019. Au fost evidenţiate priorităţile comune ale celor două ţări și institute în conturarea strategiei de promovare a celor două culturi în timpul sezonului încrucișat din 2018/2019, punându-se accent pe creaţia contemporană și pe tinerii creatori, alături de reperele esenţiale de care cele două părţi beneficiază.

Cei doi președinţi si-au afirmat dorinţa de a participa la prima reuniune a comitetelor, român și francez, pentru Sezonul încrucișat România - Franţa 2018/2019, care va avea loc în perioada 15-19 mai 2017 în România.       

Președintele Institutului Cultural Român a propus, de asemenea, președintelui Institutului Francez să sprijine iniţiativa reluării sesiunilor comune ale membrilor Academiei Române şi ai Institutului Franţei, sesiuni care marchează legăturile culturale şi de fraternitate între Academia Română şi Academiile franceze.