Întâlnire între conducerea British Council și președintele Institutului Cultural Român, Radu Boroianu

intalnire intre conducerea British Council  si presedintele Institutului Cultural Roman, Radu Boroianu
Joi, 23 februarie 2017, președintele Institutului Cultural Român, Radu Boroianu, i-a primit în vizită pe reprezentanții din conducerea British Council - Sir Ciarán Devane, președintele British Council și Nigel Bellingham, director al British Council România.

În cadrul întrevederii s-au adus în discuție rolul îndeplinit de Institutul Cultural Român în contextul politicilor culturale internaționale și europene, coerența mesajelor interinstituționale în contextul Brexit, activitatea EUNIC și rolul cultural îndeplinit de schimburile interuniversitare, în plan internațional. Nu în ultimul rând, a fost reamintită creativitatea românească, atribut important în stabilirea unei reputații internaționale a țării noastre, pe fondul coeziunii de opinii și proiecte din cadrul Uniunii Europene.

Revenind la EUNIC și la rolul îndeplinit de Institutul Cultural Român în coordonarea proiectelor culturale stabilite prin Strategia multianuală, președintele ICR, dl. Radu Boroianu, a insistat asupra valorii culturale deținută de manifestul latinității, limba latină considerată drept „prima instituție continental-europeană", proiect care va fi definitivat și înaintat în următorii doi ani către importante instituții culturale europene.

Întâlnirea dintre reprezentanții conducerii Institutului Cultural Român și cei ai British Council a avut drept scop reiterarea traseului comun al proiectelor culturale în context european și internațional, pe fondul unei infrastructuri economice și educaționale solide, stabilindu-se ideea de schimb de cultură redefinită drept bun cultural.  

Contact: Direcția Comunicare și IT, 031 7100 624, biroul.presa@icr.ro.