Institutul Cultural Român susţine cea de-a VI-a ediţie a Turneului Muzica Palatelor României care debutează la Castelul Peleș

În cadrul Stagiunii Sunetul Muzicii, Sala de muzică a Castelului Peleș găzduiește sâmbătă, 22 septembrie 2018, de la ora 16.00, primul episod al ediției a VI-a a Turneului Muzica Palatelor României, organizat de Asociația Pro Valores și susţinut de Institutul Cultural Român și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

După succesul concertului semnal, care a avut loc pe 3 iunie la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, protagonistul evenimentului itinerant – acordeonistul Fernando Mihalache, însoțit de două instrumente spectaculoase, rar prezente pe scenele clasice ale României: acordeon și bayan, vă propune un periplu unic, plin de frumuseți sonore, care străbat veacurile. Vor răsuna opusuri, de la Bach la Richard Galliano, de la Mozart la Eugen Doga și Astor Piazzolla.

Accesul se face pe baza de invitație, care poate fi obținută scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com.

Fernando Mihalache este unul dintre puținii interpreți români ai acordeonului care au reușit să pătrundă pe scenele de concert. A obţinut titlul de doctor în muzică la Universitatea Natională de Muzică Bucureşti , in anul 2011. Calitățile sale remarcabile îi permit să abordeze o mare varietate de genuri și stiluri muzicale – o recunoaștere a acestui fapt constituind-o prezența sa pe scena Festivalului George Enescu, a Festivalul Jazz Blues& More,“The Sound of Spring”, etc. Unul dintre cele mai importante proiecte ale sale este “Traffic Strings”, materializat cu un compact disc în 2009.  Alături de vibrafonistul Alexandru Anastasiu, pune bazele “Accord Vibes”, un proiect de anvergură (acordeon şi vibrafon), unic în România. Un alt proiect interesant prin asocierea timbrală (flaut, acordeon, pian şi contrabas) cât şi prin repertoriul abordat este “Maxim Quartet”. Artistul  se află în fața primului turneu solo, o adevărată provocare artistică pe care nu trebuie să o ratați.

Amănunte pe: www.asociatiaprovalores.ro


Turneul “Muzica Palatelor României” va continua astfel: Cetatea Neamț (duminică 23 sept., ora 12.30), Castelul Sturdza de la Miclăușeni (duminică 23 sept., ora 18.00), Palatul Cuza – Muzeul Unirii din Iași (marți 25 sept., ora 18), Palatul Culturii din Iași (miercuri 26 sept., ora 18.00), Cetatea de Scaun a Sucevei (joi 27 sept., ora 18.00), Palatul Manuc Bey de la Hîncești - Republica Moldova (vineri 28 sept., ora 17.00), Palatul “Teodor Cincu” – Muzeul de Istorie din Tecuci (sâmbătă 29 sept., ora 18.00), Palatul Episcopal din Galați - Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos (duminică 29 sept., ora17.00).

Turneul se bucură de sprijinul SC Fragolino SRL producător de vinuri alese din gama Dealu Morilor. Podgoria este localizată la Buțeni, Republica Moldova, un tărâm în care natura transmite vinului o aromă unică și un gust deosebit.

Spectacolele din cadrul ediției a VI-a a Turneului Muzica Palatelor României sunt caritabile, toate fondurile strânse prin donații la manifestările amintite fiind destinate campaniei “Viitorul artei”, având ca scop sprijinirea tinerilor muzicieni foarte valoroși.

Organizator turneu: Asociaţia Culturală “Pro Valores”

Proiect susţinut de: Institutul Cultural Român și de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

Parteneri: Muzeul Național Peleș, Complexul Muzeal Județean Neamț, Castelul Sturdza de la Miclaușeni, Complexul Muzeal Național Moldova Iași, Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos – Palatul Episcopal din Galați, Consiliul Raional Hîncești, Consiliul Județean Suceava, Muzeul Bucovinei Suceava, Muzeul de Istorie “Teodor Cincu” – Tecuci, Ecogal, Eco Print Publicitate.

Parteneri Media: Radio România Cultural, Radio România Muzical,  Bucureşteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Romania pozitivă, Roportal.ro, Artindex, Historia, Modernism, DCNews, Bucharest Cultural Events, UZP.

Organizatori Stagiunea Sunetul Muzicii: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România prin Programul “Oportunităţi la tine acasă” şi Muzeul Naţional Peleş

Parteneri: Banca Transilvania, ExcesMusic şi Asociaţia Pro Valores.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Enjoy TV, Observator cultural, Radio Trinitas, Calendar evenimente, Roportal.ro, onlinegallery.ro, JurnalMM.ro, Capital cultural, Agentia de carte, România pozitivă.