Institutul Cultural Român se implică în campania umanitară „Alături de refugiații din Ucraina”

Numărul persoanelor din Ucraina care au nevoie de asistență umanitară urgentă a crescut de patru ori în doar două săptămâni, iar continuarea conflictului ar putea provoca una dintre cele mai mari crize de refugiați. Prin urmare, solidaritatea manifestată în aceste vremuri dificile este esenţială.

Institutul Cultural Român se alătură campaniei umanitare de strângere de donații pentru refugiații ucraineni demarată de Biblioteca Națională a României şi de Muzeul Ororilor Comunismului în România.

Lansăm astfel un apel către toți cei ce pot contribui cu donații materiale să dea dovadă de solidaritate cu oamenii care au fost nevoiți să își părăsească locuințele din cauza conflictului armat din Ucraina și să caute liniște și siguranță în țara noastră.

În cadrul acestei campanii, Editura Institutului Cultural Român va contribui cu 150 de volume, astfel:

•50 exemplare din volumul în limba engleză „Bucharest Guide”, autor Silvia Colfescu, traducere realizată de Alistair Ian Blyth, ediţie revizuită de Sarah Grant, editura Vremea; Institutul Cultural Român, 2020.

•50 de exemplare din volumul „Lumile livide”, de Ioan Es. Pop, editura Institutului Cultural Român, 2004, ediţie bilingvă română-engleză;

•50 de exemplare din volumul „100 Romanian Innovators”, autori: Sorin Avram, Emanuel Bădescu, Cristian Român şi Matei Vişinescu – coordonator, editura Institutului Cultural Român, 2017, varianta în limba engleză.

Angajaţii ICR se implică la rândul lor în campania umanitară cu speranţa că în jurul acestei cauze se vor reuni cât mai multe organizații din mediul cultural și nu numai.

Refugiații au nevoie de multe lucruri, dar în primul rând de materiale de strictă necesitate: așternuturi de pat și prosoape, saltele, pături, obiecte de igienă personală, aparate de încălzit, alimente neperisabile, recipiente și tacâmuri (de unică folosință), cartele SIM, telefoane, haine călduroase pentru copii și femei, iar pentru copii mai sunt necesare jucării, jocuri, caiete, cretă, creioane, hârtie, cărți (pentru orice grupă de vârstă, chiar cu text în diferite limbi străine).

Bunurile donate pot fi duse la sediul Bibliotecii Naționale a României din Bd. Unirii nr. 22, intrarea prin Bd. Mircea Vodă, sala G.P.14, în intervalul orar 9.00 – 16.00, de luni până vineri. Vă rugăm să notați pe pachete conținutul lor.

Date de contact:

Adriana Elena Boruna, Biblioteca Națională, adriana.boruna@bibnat.ro

Alexandru Groza, MOCR, mocr.contact@gmail.com

Irina Hasnaș Hubbard, MOCR, mocr.contact@gmail.com

Telefon: 0723838760

Vă mulțumim pentru implicare!