Institutul Cultural Român, „partener puternic, susținător valoros și implicat“ al Turneului Internațional Stradivarius–ENESCU EXPERIENCE

Institutul Cultural Roman, partener puternic, sustinator valoros si implicat al Turneului International Stradivarius-ENESCU EXPERIENCE

În perioada 3 mai – 15 iunie, violonistul Alexandru Tomescu și pianistul Eduard Kunz au susținut concerte și au participat la conferințe și întâlniri cu liceeni și studenți în 15 centre culturale din România, Republica Moldova şi Franţa, în cadrul Turneului Internațional STRADIVARIUS - ENESCU EXPERIENCE - 2015. La finalul proiectului, artistul român și managerul său au mulțumit Institutului Cultural Român pentru sprijin. Redăm fragmente din mesajul adresat ICR:

„Turneul Internațional Stradivarius – ENESCU EXPERIENCE-2015 a ajuns la final.

Stimate Domnule Vicepreședinte,
Stimată Doamnă Drăgan,

A fost un proiect absolut minunat (...). Am trecut prin 15 orașe minunate și foarte vii din România, cu cei mai frumoși și sensibili oameni de pe pamânt; peste 16.000 de oameni s-au bucurat, s-au emoționat, au trăit muzica lui George Enescu, au umplut sălile, piețele, catedralele până la refuz, au aplaudat în picioare, minute în șir muzica și talentul artiștilor și s-au implicat în cauza socială. Am ajuns într-un loc de poveste în care muzica, arta face parte zi de zi din viața urbei – la Chișinău (...) ca să încheiem cu un regal muzical la Quimper, Franța. Și, cu Un Dor nebun și mai încărcați spiritual, am revenit la noi acasă, în România.

A fost o experiență unică și minunată, care a fost posibilă cu sprijinul ICR – un partener puternic, un susținător valoros și implicat.

Stimate Domnule Vicepreședinte, Stimată Doamnă Director, dorim să vă mulțumim pentru că de la prima întâlnire ați fost alături de proiectul nostru, pentru că ați avut încredere în noi, pentru că sunteți un susținător activ al frumosului, artei, bunului gust, educației. Dorim să mulțumim întregii echipe ICR, cea care a lucrat foarte aproape de noi (...). dorim să mulțumim Board-ului ICR pentru încredere și susținere.

Avem convingerea că proiectele prind viață și se pot realiza doar în parteneriat cu parteneri puternici, valoroși și implicați. Mulțumim pentru toate acestea ICR!


Cu mulțumiri și gânduri bune!

Alexandru Tomescu și Anca Gheorghe“