Institutul Cultural Român, partener al Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii, iniţiat de Teatrul „Ion Creangă” în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, dar si cu parteneri internaţionali precum Small Size, Performing Arts for Early Years, Creative Europe Partener, se va desfăşura între 6-13 octombrie, în Bucuresti, la Teatrul Ion Creangă - Sala Mica, Teatrul Excelsior, Teatrul Mic, Centrul Național al Dansului București și la Sala Rapsodia.

Festivalul este sprijinit de UNITER și de  Institutul Cultural Roman.

„100, 1.000, 1.000.000 de povești”, inițiat în anul 2005, este un program complex de educație teatrală, culturalizare și formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, copiii cu vârsta de până în 12 ani. Programul Festivalului se adresează într-o mare măsură și profesioniștilor care activează în domeniul creaţiei teatrale pentru copii şi specialiștilor din diverse domenii de activitate  care sunt implicați în educarea tinerei generații.

Evenimentul a reunit de-a lungul timpului, un mare număr de participanți, atât din țară cât și din străinătate. Trupe de teatru au intrat în competiție cu prezentarea unor spectacole dintre cele mai diverse, profesionişti în domeniu au condus şi au participat la ateliere, simpozioane și colocvii, directori de festivaluri internaționale și comentatori ai teatrului pentru copii au fost alături de copii la toate evenimentele organizate. Ca o recunoaștere a acestui fapt, festivalul inițiat și organizat de Teatrul Ion Creangă a primit, din partea ASSITEJ, titlul de Festival Internațional ASSITEJ iar, începând cu ediția a XI-a, face parte din platforma EFFE - Europe for Festivals, Festivals for Europe.

Juriul format din personalităţi ale teatrului pentru copii, din ţară şi din străinătate, va acorda premiile:

- Cel mai bun spectacol pentru copii peste 6 ani – premiu in valoarede 2000 de euro, acordat de Institutul Cultural Român

- Cel mai bun spectacol pentru copii până în 6 ani  – premiu in valoarede 2000 de euro, acordat de Institutul Cultural Român

- Cel mai bun actor

- Cea mai bună actriţă

- Premiul special al juriului