Institutul Cultural Român lansează două albume la Bookfest 2013

Institutul Cultural Român va fi prezent la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2013, organizat în perioada 29 mai – 2 iunie la Complexul Expozițional Romexpo, cu un stand în cadrul căruia vor fi disponibile aparițiile de la Editura ICR, revista Lettre Internationale și celelalte publicațiile ale ICR, precum și informații despre programele derulate de Institut.
Vizitatorii standului (B20, Pavilion C2) vor putea beneficia de o reducere de 30% pentru orice titlu din oferta Editurii ICR.

Miercuri, 29 mai, la ora 18.00, la standul ICR va fi lansat albumul Corneliu Michăilescu. Călătorie prin imposibilul cotidian. Volumul va fi prezentat de Ruxandra Dreptu, istoric și critic de artă, autoarea lucrării monografice, și de Adrian Silvan Ionescu, istoric și critic de artă, directorul Institutului de Istoria Artei „G. Oprescu“. Artist plastic și scriitor, Corneliu Michăilescu (1898 – 1965, București) este un exponent important al avangardei românești. „ Și-a petrecut tinereţea ca un adevărat rentier, la Florenţa şi Paris, a fost un obişnuit al Jokey Club-ului din Bucureşti şi s-a retras la ţară, la Cernica, unde a sfârşit modest, sub comunism, uitat de lume. A pictat, a scris, a fost un creator.“ – Ruxandra Dreptu
Vineri, 31 mai, de la ora 18, standul ICR va găzdui lansarea albumului Covoare basarabene/Bessarabian Carpets (ediție bilingvă română - engleză) realizată de Varvara Buzilă. Vor vorbi despre lucrare Varvara Buzilă, Eugen Bâzgu, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Republica Moldova și Georgeta Roșu, Muzeul Național al Țăranului Român. Autoarea prezintă, într-un studiu documentat , o parte importantă din zestrea culturală a Republicii Moldova – covoarele basarabene, selectate din patrimoniul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău. Prefaţa albumului este semnată de Petre Guran, concepţia grafică îi aparține lui Romeo Şveţ iar traducerea în limba engleză a fost făcută de Jean Harris și Monica Voiculescu.
Printre noutățile Editurii ICR disponibile la stand se mai numără albumul Covoare basarabene/Bessarabian Carpets (ediție bilingvă română - engleză) realizată de Varvara Buzilă, studiul Avant-gardes et modernités: Brâncuși, Duchamp, Brauner, Voronca, Tzara & comp. de Cristian Velescu și antologia La Roumanie vue par les français d'autrefois, coordonată de Paula Romanescu (www.icr.ro/bucuresti/editura-icr/semnal-editorial-2013/).