Institutul Cultural Roman de la Londra premiat la Erasmus EuroMedia 2008

Arts Invasion: 99 Steps In the Making: A new Kind of Romanian Invasion Disorient Express Toate cele trei productii video cu care ICR Londra a participat la editia din acest an a competitiei Erasmus Euromedia Awards, desfăsurată la Viena in luna octombrie, au fost premiate. In the Making: A new Kind of Romanian Invasion(2007; 6') – scenariu Gabriela Massaci; cameră si montaj Nathan Parker, Disorient Express (2007; 10') – scenariu Mariana Gordan, cameră si montaj Sebastian Heroiusi Arts Invasion: 99 Steps(2008; 9') – scenariu Gabriela Massaci; montaj Cătălin Cristutiu, au fost fost distinse cu Sigiliul Erasmus EuroMedia, productia Disorient Express primind si Medalia Erasmus EuroMedia.

Cele trei filme constituie incursiuni in mediul cultural romano-britanic si oferă reflectii asupra multiplelor resurselor de dialog cultural in contextul aderării Romaniei la Uniunea Europeană.

In the Making: A new Kind of Romanian Invasion si Arts Invasion:99 Steps reprezintă o formulă insolită de jurnal video al constituirii Institutului Cultural Roman la Londra in 2006 si integrării sale ca partener apreciat pe scena artistică londoneză. Disorient Express propune un comentariu despre conditia artistului creator si observator al lumii multiculturale din Regatul Unit .

ICR Londra a participat la editia 2008 a prestigioasei competitii Erasmus EuroMedia Awards la invitatia Societătii Europene pentru Educatie si Comunicare (ESEC - European Society for Education and Communication). Premiul, acordat la Viena din 1996, evidentiază anual 50 de creatii media pentru valoarea lor din perspectiva comunicării tematicii europene.