Institutul Cultural Roman anunta reprogramarea coproductiei europene "Obiecte pierdute"

Institutul Cultural Roman a decis reprogramarea coproductiei europene Obiecte pierdute marti, 13 mai, ora 20.00, la Cinema Studio din Bucuresti. Obiecte pierdute face parte din programul Festivalului Filmului European si a fost programat initial sambata, 10 mai, cu ocazia inaugurarii "cinematografului regizorului roman" de la Muzeul Taranului Roman, un nou spatiu dedicat cinefililor bucuresteni. Probleme aparute la aparatura de proiectie a salii au obligat ICR, in calitate de organizator al Festivalului Filmului European, sa opteze pentru varianta reprogramarii filmului la Cinema Studio, din dorinta de a oferi publicului conditii cat mai bune. Biletele cumparate pentru Obiecte pierdute vor putea fi folosite la orice alta proiectie de la Muzeul Taranului Roman din cadrul Festivalului.
ICR regreta acest incident si multumeste publicului prezent pentru intelegerea si simpatia manifestate. Informam pe aceasta cale ca tehnicienii salii de cinema a MTR au lucrat in timpul noptii pentru a remedia defectiunea, astfel incat incepand de astazi, 11 mai, filmele programate in sala "Horia Bernea" a muzeului sa poata fi urmarite in conditii la fel de bune cu cele programate la Cinema Studio.

Numerosii spectatori prezenti la inaugurare au avut totusi sansa unui eveniment special, gratie dialogului direct si consistent pe care l-au purtat cu regizorii Cristian Mungiu – invitat de aceasta data in calitate de realizator al unuia dintre cele sase scurtmetraje care fac parte din coproductia Obiecte pierdute –, si Radu Mihaileanu – ambasador european al Anului Dialogului Intercultural. S-au discutat, pe un ton colocvial, subiecte legate de noile proiecte cinematografice ale celor doi invitati, de necesitatea sprijinirii mai creative a filmului european, de dorinta cineastilor romani si europeni de a avea la dispozitie mai multe sali de cinema, de nevoia continuarii sau dezvoltarii unor proiecte de coproductie europeana, ca alternativa la productiile hollywood-iene.

Programul de astazi, 11 mai, al Festivalului Filmului European este:
Cinema Studio /
Intoarcerea berzelor - Slovacia, 2007, 96 min., ora 18:00, in prezenta regizorului
Puiul, pestele si crabul regal - Spania, 2008, 86 min., ora 20:00
Totul pe gratis - Croatia, 2006, 94 min., ora 22:00

Sala "Horia Bernea" a Muzeului Taranului Roman / 
Ingeri orbiti - Danemarca, 2006, ora 15:00
Fiecare a saptea persoana - Luxemburg, 2006, 75 min., ora 17:00
Maestrul - Polonia, 2005, 115 min., ora 19:00
Fadourile - Portugalia, 2007, 85 min., ora 21:15

Contact media:
 
Serviciul de presa al ICR, 
e-mail : biroul.presa@icr.ro, tel 031 7100 625