„Incursiune în memoria pietrei”, simpozion Internaţional de Sculptură din cadrul Atelierelor Brâncuşi

Incursiune in memoria pietrei, simpozion International de Sculptura din cadrul Atelierelor Brancusi

Simpozionul Internaţional de Sculptură din cadrul Atelierelor Brâncuşi, numit în acest an „Incursiune în memoria pietrei”, se va desfăşura în municipiul Târgu-Jiu, în perioada 1 august – 3 septembrie 2017. Organizatorii sunt Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu, având ca parteneri Institutul Cultural Român și Filiala Târgu-Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

La ediția din acest an vor participa şase artişti plastici profesionişti: Gheorghe Zărnescu și Mihai Ţopescu din România, Colin Figue din Anglia, Rumen Dimitrov din Bulgaria, Shan-Chi Teng din Taiwan şi Yoshin Ogata din Japonia. Curatorul taberei de sculptură este, ca şi în anii trecuţi, Vlad Ciobanu, sculptor profesionist, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Artiştii prezenţi au o activitate artistică impresionantă, având în palmares numeroase expoziţii personale şi de grup, premii şi burse, participări la simpozioane de sculptură în ţară şi străinătate,

Deschiderea oficială a taberei va fi în data de 1 august, la ora 13.00, la Centrul multifuncţional al Liceului Tehnologic Bârseşti. Conform regulamentului, artiştii se obligă să execute şi să predea lucrările, realizate în andezit, până la data de 2 septembrie şi să transmită prin act de donație Primăriei Municipiului Târgu-Jiu drepturile de autor asupra acestora.

Ca și în anul anterior, manifestarea beneficiază de sprijinul unor sponsori importanți: Andezitul SRL, care va pune la dispoziție blocurile de piatră, iar firmele Bosch și Triton vor asigura sculele și consumabilele necesare executării lucrărilor.

Sculpturile realizate în ediția 2017 vor îmbogăţi colecţia de artă contemporană a Municipiului Târgu-Jiu, contribuind la transformarea oraşului într-un muzeu de artă în aer liber.