Începe a doua ediție a Festivalului de Teatru, Film și Muzică „Ion Dichiseanu”, cu sprijinul ICR

În orașul natal al actorului Ion Dichiseanu începe un festival unic și complex, care aduce teatrul, filmul și muzica aproape de publicul de toate vârstele. În perioada 19 - 21 mai 2023, la Adjud, va avea loc cea de-a doua ediție a Festivalului de Teatru, Film și Muzică „Ion Dichiseanu”, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Astfel, Primăria Municipiului Adjud și Asociația Artis, în calitate de producător, invită publicul, timp de trei zile, la Casa de Cultură „Tudor Vornicu” din Municipiul Adjud. Unic și organizat doi ani la rând, festivalul este dedicat în exclusivitate marelui actor, pentru talentul deosebit prin care a dat viaţă personajelor interpretate în filme, dar şi pe scenă.

Pentru această a doua ediție a proiectului, organizatorii anunță un program complex, cu participare extraordinară. În orașul natal al iubitului actor Ion Dichiseanu vor fi prezente personalități cu care acesta a colaborat pe parcursul vieții, prieteni și apropiați, alături de alți oameni de seamă: Florin Piersic, Pavel Bartoș, Ileana Popovici, Mircea Radu, Laurențiu Damian, Mirabela Dauer, Ioana Dichiseanu, Simona Florescu, Daniela Condurache și George Rotaru.

Proiecții de film, expoziții de fotografie, spectacole de muzică, spectacole de teatru, discuții și întâlniri, toate în orașul natal al celui care a fost Ion Dichiseanu și care rămâne viu prin teatru, film și muzică.

Spectatorii se pot bucura anul acesta de evenimente premium, precum: spectacol de teatru One Man aproape Showcu Pavel Bartoș, o întâlnire specială cu actorul Florin Piersic - Marile întâlniri | Florin Piersic despre Ion Dichiseanuși spectacolul muzical în aer liber „Amintește-ți clipa 2.0”cu Mirabela Dauer, Daniela Condurache, Simona Florescu, Ioana Dichiseanu și George Rotaru. Tot în cadrul ediției de anul acesta, Ioana Dichiseanu, fiica actorului Ion Dichiseanu, va lansa albumul cu muzică portugheză O meu fado, primul de pe piața din România.

„Dragii mei, în perioada 19 - 21 mai, Adjudul va fi Capitala Culturală a României. De ce? Pentru că vă așteptăm la Festivalul de Teatru, Film și Muzică «Ion Dichiseanu». Sperăm că veți fi alături de noi în cele trei zile de cultură și de momente frumoase, sensibile, de aducere aminte și de neuitarea valorilor noastre. Vă așteptăm!” - Ioana Dichiseanu.

„Vor fi trei zile minunate, în care, prin muzică, teatru și film, vom încerca să readucem în memoria publicului tot ceea ce a însemnat actorul Ion Dichiseanu” - Simona Florescu.

„În data de 20 mai, dimineață, mă voi întâlni cu tinerii de la Colegiul Național «Emil Botta» Adjud, iar seara, de la ora 20:00, la Casa de Cultură «Tudor Vornicu» ne vom bucura împreună aproape de viață, în One Man aproape Show. Dragi oameni din Adjud, de pe lângă Adjud, din alte orașe, care doriți să veniți la acest festival, faceți-o cu mare drag. Mergeți pentru că vă veți bucura trei zile de viață pur și simplu. Și ne vom aminti de el, de marele Ion Dichiseanu. Adjud talentat, eu voi fi acolo” - Pavel Bartoș.

Programul complet:

Vineri, 19 mai 2023

17.00 – Deschiderea oficială a festivalului

*discursuri oficiale

*prezentare making of de la prima ediție a festivalului, mai 2022

*prezentarea temelor și a invitaților de anul acesta sub forma de rezumat video

*Vernisajul expoziției fotografice cu tematica (filmul Clipa, serialul Toate pânzele sus, Relația de prietenie Ion Dichiseanu/Florin Piersic)

*Lansare CD muzical – Ioana Dichiseanu – O meu fado – Album cu muzică portugheză, primul de pe piața din România

18.00 – Dezbatere: Ion Dichiseanu în teatrul și filmul românesc.

Participă: Ileana Popovici, Mircea Radu, Laurențiu Damian, Pavel Bartoș, Mirabela Dauer, Ioana Dichiseanu, Simona Florescu.

20.00 – Spectacol de teatru Fazanul (regia Alexandru Mâzgăreanu) – Teatrul Nottara București

Sâmbătă, 20 mai 2023

14.30 – Proiecție Retrospectiva Toate pânzele sus(regia Mircea Mureșan)

16.00 - Prezentare CD muzical – Ion Dichiseanu – Amintește-ți clipa și relansarea cărții Adevărul, mai frumos decât legenda (ed. Polirom) de Ion Dichiseanu

17.00– Spectacol muzical „Amintește-ți clipa 2.0” IN MEMORIAM Ion Dichiseanu cu Mirabela Dauer, Daniela Condurache, Simona Florescu, Ioana Dichiseanu și George Rotaru – AER LIBER – PIAȚETA ION DICHISEANU

20.00 – Spectacol de teatru One Man aproape Show cu Pavel Bartoș (scenariul și regia Pavel Bartoș) – cu sprijinul Teatrului Odeon București

Duminică, 21 mai 2022

14.00 – Proiecția filmului Clipa (regia Gheorghe Vitanidis)

18.30 – Întâlnire cu actorul Florin Piersic – Marile întâlniri |Florin Piersic despre Ion Dichiseanu

20.30– Închiderea Festivalului de Teatru, Film și Muzică Ion Dichiseanu

Concluzii și anunțarea ediției următoare

Biletele pentru spectacolele de teatru și întâlnirea cu actorul Florin Piersic se pot cumpăra de la casieria Casei de Cultură “Tudor Vornicu”, Adjud (program Luni-Vineri 09.00-12.00 și 17.00-19.00, Sâmbătă 09.00-12.00)

Intrarea la filme, spectacolul muzical și celelalte evenimente este liberă.