„În căutarea tatălui pierdut”, regia Ionuț Teianu, în cadrul Festivalului Filmului Francofon de la Varșovia

in cautarea tatalui pierdut, regia Ionut Teianu, in cadrul Festivalului Filmului Francofon de la Varsovia

Marţi, 28 martie, ora 18.00, la cinematograful Kino LAB (CSW Zamek Ujazdowski) va avea loc proiecţia documentarului românesc În căutarea tatălui pierdut, în regia lui Ionuţ Teianu, în cadrul Festivalului Filmului Francofon de la Varșovia (7-28 martie a.c.). Filmul În căutarea tatălui pierdut, (România 2016, 62 min.), are o poveste scurtă și șocantă: când s-a născut John, în 1934, mama sa i-a dat trei nume: John, Constantin şi Brâncuşi. I-a spus că tatăl său e faimosul sculptor Constantin Brâncuşi, dar că nu trebuie să spună nimănui acest lucru. John a ţinut secretul toată viaţa. Acum, la 78 de ani, începe dificila misiune de a-şi regăsi tatăl pierdut.

De mai mulți ani, luna martie stă, în Polonia, sub semnul Francofoniei. Ziua Internaţională a Francofoniei este sărbătorită printr-o suită de evenimente culturale, artistice şi educaţionale, pentru o mai bună promovare a limbii franceze, dar şi în scopul cooperării şi solidarităţii dintre statele francofone. Sunt organizate concerte, seri de poezie, conferinţe, prelegeri, reprezentaţii de teatru, proiecţii de filme, toate acestea acompaniate de un bogat program educaţional.

Și în acest an, Institutul Cultural Român de la Varșovia va organiza evenimente dedicate Francofoniei, alături de Belgia, Elveţia, Franţa, Maroc, Tunisia, Luxemburg, Liban, Congo, Canada.

Intrare liberă (adresa: ul. Jazdów 2).

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=FUYJ9MkRS5U