Îmi este indiferent daca în istorie vom intra ca barbari - proiecţie şi dezbatere la Lyon

Între 2 şi 5 aprilie 2019, se desfăşoară la Lyon Festivalul VOX POPULI, o inițiativă a clusterului EUNIC Lyon, sub coordonarea Goethe-Institut Lyon, festival care pune în prim-plan filmul european angajat. Vor fi proiectate opt filme, în opt cinematografe din regiunea Lyon.

În ajunul alegerilor pentru Parlamentul European, din mai 2019, organizatorii propun un focus pe opt filme care pun în discuție societatea deschisă, rasismul, antisemitismul și homofobia. La sfârșitul fiecărei sesiuni, publicul este invitat la dialog cu regizorii, experții și reprezentanții asociațiilor implicate în organizare.

Îmi este indiferent daca în istorie vom intra ca barbari, regizat de Radu Jude, a fost propunerea românească în cadrul evenimentului. Filmul va fi proiectat pe 5 aprilie 2019, de la ora 20:00, la Cinema „Le Zola”, în prezența istoricului Adrian Cioflâncă și a actriței Ilinca Manolache. Participarea românească este organizată cu sprijinul Consulatului General al României la Lyon, reprezentantul ICR în clusterul EUNIC Lyon.

„VOX POPULI" este o inițiativă a clusteruluiEUNIC Lyon, LICRA (Liga Împotriva Rasismului și Antisemitismului Auvergne-Rhône-Alpes), Casa Europenilor Lyon și GRAC (Gruparea regională a acțiunilor cinematografice).

Programul complet al Festivalului:https://www.goethe.de/resources/files/pdf173/vox-populi-20197.pdf