ICR Viena se alătură inițiativei EUNIC Austria şi UNICEF Austria de organizare a unui concert caritabil pentru Ucraina

Artiști și muzicieni de diferite naționalități s-au unit pentru a-şi exprima solidaritatea faţă de Ucraina în cadrul unui concert desfășurat miercuri, 23 martie 2022, ora 19.00, la Palais Ehrbar din Viena. La concert sunt prezentate diferite stiluri muzicale, programul incluzând muzică clasică spaniolă, tango, muzică baroc, cântece ucrainene și multe altele. Iniţiativa de solidaritare şi sprijin îi aparţine clusterului EUNIC Austria, alături de UNICEF Austria, în coordonarea Institutului Polonez din Viena şi în parteneriat cu Ambasada Croaţiei din Viena, cu Centrul Ceh din Viena, cu SKICA - Centrul Cultural Sloven şi cu Institutul Cultural Român de la Viena. De asemenea, parteneri ai proiectului mai sunt MusikQuartier și radio klassik Stephansdom.

În deschiderea serii, vor lua cuvântul reprezentanți UNICEF Austria şi EUNIC Austria, evenimentul fiind moderat de Christoph Wellner de la radio klassik Stephansdom. Concertul cuprinde cinci momente muzicale, printre care şi o suită pentru pian la patru mâni, semnată de Maurice Ravel, în interpretarea duo-ului pianistic format din Kamile Zaveckaite (Lituania/Viena) şi Marcel Lazăr (Republica Moldova/Viena). Programul muzical va fi urmat de o recepţie organizată în foaierul Palais Ehrbar.

Pentru donaţii va fi amplasată o cutie UNICEF la intrarea în sala de concert, iar băutura şi mâncarea de la recepţievor fi servite tot pe bază de donaţii.

Fondurile obţinute în urma acestui eveniment revin în totalitate organizaţiei UNICEF Austria. Toţi artiştii, muziencii, participanţii şi institutele partenere se implică în mod voluntar, pentru manifestarea solidarității cu Ucraina.

Mai multe informaţii: UNICEF Austria| donaţii pentru Ucraina