ICR va prezenta la Bookfest cartea-obiect a lui Cristian Todie

ICR va prezenta la Bookfest cartea-obiect a lui Cristian Todie

Creaţie a lui Cristian Todie, cartea-obiect a fost prezentată în premieră mondială la Salonul cărţii de la Paris şi va fi lansată și la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2016, în prezenţa autorului.

Cristian Todie, un artist în vârstă de 62 de ani, şi-a intitulat cartea-obiect, cu dimensiunea de 3 metri, Todiebook şi a comparat-o cu un obiect de artă interactiv, ce nu poate fi „îngropat" într-o bibliotecă.

Artistul a mărturist într-un interviu pentru Paris Match că inspiraţia l-a „găsit" în urmă cu zece ani, această carte reprezentând o viziune între două mari pasiuni ale sale: arta și geometria.

Cu această carte inedită, Cristian Todie spune că deschide o cale spre o realitate paralelă. „Todiebook-ul este precum Cubul lui Rubik. Îi dau numele meu, nu din aroganță, ci pentru a-l proteja", a spus artistul în cadrul interviului.

De asemenea, a afirmat că forma cărţii sale antrenează creierul și mâinile, iar ea poate să trezească nu numai interesul scriitorilor şi celor care lucrează în publicitate, ci al tuturor care au o deschidere spirituală.

Institutul Cultural Român va fi prezent la Bookfest cu stand propriu și va susține participarea la târg a unui agent literar din partea țării invitate, Israel, doamna Efrat Lev fiind interesată să reprezinte autorii români în vederea publicării lor în Israel.