ICR susține proiectul „Colţuri de Bucureşti” al regizorului Vlad Trandafir

ICR sustine proiectul Colturi de Bucuresti al regizorului Vlad Trandafir

„Colţuri de Bucureşti”, cel mai recent proiect al regizorului Vlad Trandafir, îşi propune să scoată la lumină sentimentele bucureştenilor pentru locurile care definesc peisajul urban, acele atașamente care alcătuiesc fondul cu adevărat intim al oraşului, „chipul” lui mai profund.

Proiectul, inițiat în luna ianuarie 2013, constă în realizarea unei arhive online (www.colturidebucuresti.net) care adună scurte reportaje video cu oameni în măsură să exprime un ataşament faţă de un loc din Bucureşti, față de un element a cărui putere de expresie – artistică ori istorică – este în prezent subestimată sau chiar ignorată cu totul în spaţiul public. Interviurile dau ocazia unor istorisiri, unor relatări personale – în fond, unor indiscreții –, pentru care locul ales constituie recuzită, decor.

Ineditul proiectului este subliniat în nota de intenție a autorului:

„Nu despre obiective turistice e vorba, nu un inventar de locuri fermecătoare. Ci unul de întâmplări. De scurte istorii, ale fiecăruia, în legătură cu un loc din acest oraș. O colecție de locuri-destăinuiri, un tur ghidat printr-un București afectiv și personal, ale cărui emoții le-am simțit ca fiind și ale mele. Pentru că, dacă destule colțuri de București îmi rămân, încă, necunoscute, e sigur că și mai multe emotivități îmi ignor. Or, de aceste neștiute «slăbiciuni» am sperat să mă contaminez, cu socoteala, contabilă, că, prin ele, cunoscându-le, voi deveni mai puternic, mai îndrăgostit de București.“

Vlad Trandafir (n. 30 iunie 1981, București), regizor și scenarist, este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Luminy (2003, Marsilia, Franţa) şi al Facultăţii de Film, din cadrul UNATC „I.L.Caragiale” (2007).

A scris și regizat filme precum „Datorie” (2006, distins cu Premiul pentru cel mai bun film de ficţiune la Teheran), „Sinopsis docu-dramă” (2007, distins cu premiul PROCINEMA), „Fabulosul destin al lui Toma Cuzin” (2009, distins cu Marele Premiu la Best Film Festival) şi „După-amiază în Drumul Taberei” (2011). De asemenea, a regizat emisiunea „Profil, Poveste, Personaj” (2011, TVR Cultural). A fost coscenarist al serialului TV „Serviciul Omoruri” (2008, în regia lui Valentin Hotea, distins cu Premiul APTR pentru cel mai bun serial de ficțiune); coscenarist al serialului TV „Animat Planet Show”; coscenarist al lungmetrajului „O lună în Thailanda” (2012, în regia lui Paul Negoescu) – selecționat în secțiunea Settimana Internazionale della Critica a Festivalului de Film de la Veneția.

Din echipa proiectului mai fac parte: Andra-Roxana Ilie, Consultant Comunicare şi Relaţii Publice, şi Marian Mircea, Web Entrepreneur.