ICR susţine filmul studenţesc la Festivalul de la Tampere, Finlanda

Institutul Cultural Român susține participarea românească la la cea de-a XLII-a ediţie a Festivalului de film de la Tampere, cel mai important eveniment cinematografic din Finlanda, desfăşurat în perioada 7-11 martie 2012.
Studenţi ai UNATC vor participa, în premieră, la atelierele din cadrul programului Film Students Network, alături de studenţi ai școlilor de film din Estonia, Austria, Belgia și Marea Britanie. Aceştia vor prezenta filmele de școală selecționate, în prezenţa mai multor invitați și profesori de film din Tampere. La ateliere va fi prezent și Andrei Rus, asistent universitar la UNATC și redactor-șef al revistei FilmMenu.

Film Students Network include și un program de conferințe și discuții informale reunite sub titluri precum „Working in a Film Festival” , „Screenwriting”, „Present your film program”, „A meeting with Aalto University”.

Filmele românești participante sunt producţii UNATC 2011: Titan, regia: Raya Al Souliman, Stremţ ’89, regia: Dragoş Dulea și Anda Pușcaș, Salon 206B, regia: Ana Florea, Wedding Duet, regia: Goran Mihailov și O mie de lucruri în comun, regia: Sarra Tsorakidis.

Mai multe detalii, pe site-ul festivalului www.tamperefilmfestival.fi