ICR Stockholm participă la ediția online a Zilei Europene a Limbilor

În 2001, „Anul Limbilor Europene“, Consiliul Europei a desemnat ziua de 26 septembrie ca Ziua Europeană a Limbilor, pentru a marca importanţa comunicării şi a învăţării limbilor străine.

La Stockholm, Ziua Europeană a Limbilor va fi marcată pe 29 septembrie printr-o cafenea online a limbilor străine, cafenea în cadrul căreia vor fi ţinute scurte lecţii de: franceză, germană, greacă, română, cehă, daneză, esperanto, estonă, finlandeză, italiană, lituaniană, maghiară, norvegiană, spaniolă și limbajul semnelor pentru elevi între 12 şi 18 ani de la diferite şcoli din Stockholm și împrejurimi, partenere ale proiectului. La finalul zilei se va organiza un concurs cu premii.

Programul iniţiat de reprezentanţa Comisiei Europene a fost conceput ca un complement al cursurilor de limbă oferite de diversele institute și ambasade din rețeaua EUNIC. Este o modalitate de a promova aceste cursuri în cadrul elevilor suedezi de liceu, precum și de a promova valorile culturale europene.

Anul acesta, cafeneaua limbilor va avea loc online, între orele 9:30-12:00 (ora locală), pe platforma pusă la dispoziție de reprezentanța Comisiei Europene în Suedia, iar cursul de limba română va fi prezentat de Carmen Lungu, absolventă a Universității din București și masterandă de Studii Culturale Scandinave a Universității din Uppsala, în intervalul orar 11:15-11:45.

Ziua Europeană a Limbilor 2020 poate fi urmărită aici : https://webcast.ec.europa.eu/edl-spr-kcaf-2020