ICR Stockholm marchează exercitarea de către România a preşedinţiei Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA)

ICR Stockholm marcheaza exercitarea de catre Romania a presedintiei Aliantei Internationale pentru Memoria Holocaustului (IHRA)

În contextul deţinerii de către România a presedinţiei Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), Institutul Cultural Român de la Stockholm, în colaborare cu Ambasada României în Regatul Norvegiei şi cu Centrul pentru Studierea Holocaustului şi a Minorităţilor Religioase din Oslo  organizează un eveniment ce va avea loc duminică 23 octombrie, la sediul instituţiei norvegiene menţionate.

Programul se va deschide cu o conferinţă susţinută de cercetatoarea română Ana Maria Bărbulescu, lector la Universitatea din Bucureşti. Aceasta va vorbi despre preocuparea autorităţilor române pentru a creşte gradul de conştientizare a Holocaustului şi va analiza procesele sociale care ar putea explica de ce o parte a populaţiei neagă faptele.

Conferinţa va fi urmată de un recital susţinut de naistul norvegian Roar Engelberg.

Evenimentul de la Sediul Centrului pentru Studierea Holocaustului şi a Minorităţilor Religioase din Oslo se va încheia cu o recepţie dată de ES Adrian Davidoiu, Ambasadorul României în Regatul Norvegiei.

Ana Maria Bărbulescu (n. 1976) este cercetatoare şi lector la Universitatea din Bucuresti. Ea este doctor în stiinte sociale si a beneficiat de mai multe burse la Universitatea Ebraică din Ierusalim si la Universitatea din Bucuresti. A participat la seminarii şi a susţinut conferinţe în mai multe ţări din Europa, în Statele Unite ale Americii şi Israel. Totodată, este autoarea unei cărţi si a numeroase articole de specialitate.