ICR Stockholm îşi încheie programul pe 2008 cu o dezbatere despre Mircea Cărtărescu

Stockholm, 9 decembrie 2008. ICR Stockholm îşi încheie activitatea din acest an cu o dezbatere despre opera scriitorului Mircea Cărtărescu. Evenimentul va avea loc marţi, 16 decembrie, ora 19.00, la Teatrul Tribunalen din Stockholm. Participă traducătoarea Inger Johansson, redactorul ediţiei suedeze a cărţii, Viktoria Jäderling, şi editorul Gunnar Nirstedt. Discuţia va fi condusă de poeta şi jurnalista Cecilia Hansson, care a realizat un dublu interviu cu Mircea Cărtărescu şi Herta Müller pentru cel de-al doilea număr al revistei literare Alt, lansat cu aceeaşi ocazie. Programul este organizat în colaborare cu revista Alt şi Teatrul Tribunalen.

Mircea Cărtărescu a fost tradus în limba suedeză cu romanele Nostalgia (2002) şi Orbitor (Aripa stângă - 2004, Corpul – 2006, Aripa dreaptă - 2008), precum şi cu volumul de versuri O zi fericită din viaţa mea (2008). În cele câteva săptămâni de la lansare, Aripa dreaptă a urcat pe locul doi în topul celor mai bune apariţii ale anului în limba suedeză, top realizat de Dagens Nyheter, cel mai mare cotidian din Suedia. Potrivit editurii Bonniers, prima ediţie a cărţii este pe cale de epuizare, urmând să apară o a doua.

Programul ICR Stockholm de anul viitor se deschide pe 13 ianuarie cu Salonul de poezie, care îi va avea ca invitaţi pe Saviana Stanescu şi Daniel Boyacioglu, deopotrivă poeţi şi dramaturgi. Moderator: Madeleine Grive.Persoană de contact: Eva Leonte, coordonator de proiect, tel +46 8-20 74 06, email: eva.leonte @ rkis.se.