ICR Stockholm decernează Premiul Marin Sorescu pe anul 2008

Institutul Cultural Român de la Stockholm decernează joi, 13 noiembrie, Premiul Marin Sorescu pe anul 2008. Laureata din acest an este poeta şi eseista suedeză Nina Burton.

"Premiul Marin Sorescu este una dintre cele mai frumoase recunoaşteri pe care le putea primi creaţia mea, întrucât răsplăteşte acel dialog pe care îl numim cultura europeană. Apreciez foarte mult spiritul acestui premiu. În opera sa, Marin Sorescu a abordat diverse genuri literare, aşa cum cultura română a fost de-a lungul timpului un punct de întâlnire a mai multor tendinţe. Şi cred că acest lucru le-a făcut atât de puternice", a declarat Nina Burton.

Ceremonia de decernare va cuprinde o alocuţiune despre opera Ninei Burton susţinută de Jonas Ellerström, precum şi lecturi din versurile Ninei Burton şi ale lui Marin Sorescu.

Premiul se acordă anual unui scriitor sau artist plastic suedez care desfiinţează graniţe şi creează locuri de întâlnire, care prin opera sa face posibilă comunicarea între diferite forme de expresie culturală. Juriul a fost format din Sara Arrhenius, Jonas Ellerström, Gabriella Håkansson, Fredrik Lind şi Dan Shafran.

Persoană de contact: Eva Leonte, tel +46 8-20 74 06, email: eva.leonte@rkis.se.

Pentru mai multe informaţii despre ICR Stockholm, vezi www.rkis.se.