ICR sprijină ALT Concurs Național de Coregrafie, ediția a IV-a

ICR sprijina ALT Concurs National de Coregrafie, editia a IV-a

Asociația Secția de Coregrafie organizează în perioada 15 - 20 octombrie 2016, cea de-a patra ediție ALT Concurs Național de Coregrafie, un proiect amplu, dedicat coregrafilor, dansatorilor și spectatorilor din România. 

Proiectul cuprinde competiția oficială în care vor concura zece spectacole, ateliere de formare profesională cu coregrafi de renume internațional, spectacole de coregrafie contemporană invitate din Spania și SUA, ateliere teoretice, gala de decernare a premiilor și  un eveniment de networking pentru public și artiști.

Competiția oficială va fi transmisă în direct pe Facebook ALT Concurs. 

ALT Concurs înseamnă și în acest an un proiect complex cu ramificații internaționale.

Astfel, va fi invitată pentru a treia oară celebra coregrafă și directoare artistică de origine spaniolă Eva Sánchez Martz, care va face parte din juriul #AltConcurs, va susține un atelier practic și va propune publicului co-producția româno-spaniolă, „IronCage”.

Maureen Momo Freehill este la prima vizită în cadrul ALT Concurs. Va conduce un atelier practic, va face parte din juriu și va prezenta performance-ul „Embodying the Essence: BUtoh Bucharest”.

Jivko Jeliazkov, Art Director și co-fondator al „Derida Dance Center” (primul centru pentru dans contemporan din Bulgaria), va face parte din juriu și va susține un atelier practic pentru profesioniști.

Kristóf Farkas, critic de teatru și dans de origine maghiară, membru fondator al „KÖM – Critics’ Self- educating Workshop”, inițiat de L1 Association, a studiat actoria, baletul și dansul contemporan, și a absolvit studii universitare de Literatură Maghiară și Studii Teatrale. I s-a acordat Bursa „Viktor Fülöp” de către Ministerul Culturii. Acesta va susține un atelier teoretic despre procesul de creative thinking în dezvoltarea unui spectacol de dans.

Din juriul competiției fac parte Eva Martz (Spania), Cristina Bazavan (România), Maureen Momo Freehill (SUA), Jivko Jeliazkov (Bulgaria).

Spectacolele invitate pe durata conncursului sunt Embodying the Essence: BUtoh BUcharest (16 octombrie, ora 19:00, POINT Art Hub – detalii pe www.whatsthepoint.ro), IronCage (19 octombrie, ora 18:30, Institutul Cervantes, spectacol cu intrarea liberă, în limita locurilor disponibile),

Spectacolele din cadrul competiției principale ALT Concurs se vor desfășura la Centrul Național al Dansului. Informații despre prețurile biletelor și abonamentelor sunt publicate pe www.cndb.ro. 

ALT Concurs Național de Coregrafie este un proiect cultural produs de Asociatia Secția de Coregrafie, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, ArCub prin programul „București In-Vizibil” și AC/E Accion Cultural Española.  

Institutul Cultural Român este partener al evenimentului.