ICR participă la Adunarea Generală a rețelei EUNIC, la Bruxelles

Săptămâna aceasta are loc la Bruxelles cea de a doua ședință anuală a Adunării Generale a rețelei EUNIC (European Union National Institutes for Culture). Discuțiile au loc joi și vineri, pe 13 și 14 decembrie 2012, și sunt așteptați să participe reprezentanți din 27 de institute culturale membre din 23 de țări europene. Printre temele aflate în dezbatere se află aspecte legate de guvernanța rețelei, strategia pe termen mediu și lung, precum și despre proiectele EUNIC la nivel global sau derulate prin clusterele existente (aproape 90 în toată lumea).
Institutul Cultural Român va fi reprezentat la lucrări de domnul Vladimir Simon, vicepreședinte delegat pentru a reprezenta interesele ICR în cadrul rețelei EUNIC la nivel global, și de doamna Tudorița Șoldănescu, coordonator EUNIC în cadrul ICR.
Lucrările vor fi coordonate de actuala echipă de conducere a rețelei EUNIC la nivel global, respectiv de președinte, doamna Delphine Borione, Institutul Francez, și cei doi vicepreședinți, domnul Charles-Etienne Lagasse, Wallonie-Bruxelles International și doamna Annika Rembe, Institutul Suedez.
În ajunul ședinței EUNIC de la Bruxelles, pe 12 decembrie 2012, are loc tradiționala conferință a Institute for Foreign Cultural Relations (ifa), tema de anul acesta fiind „Relațiile culturale europene externe. Așteptări din afară“.