ICR, partener al Festivalului Internațional de Film Anim'est, ediţia a VI-a

436 de filme de scurt şi lungmetraj, provenind din 45 de țări, proiectate la Cinema Patria, Sala ArCuB, Cinema Union și Club Control; 4 ateliere de film de animație – la Shift Pub, Sala ArCuB, Centrul Ceh și Centrul Cultural al Republicii Ungare; 3 expoziții; 8 masterclass-uri, dezbateri și prezentări la Cinema Union și 3 conferințe la Sala ArCuB; 2 lansări de DVD; 10 petreceri până în zori în Club Control; o noapte întreagă de scurtmetraje animate bizare și live act-uri marca Mirai Mizue, Montgomery Clunk și Res Es – Creepy Animation Night 3 la Cinema Patria; 80 de oi virtuale 3D în prima aplicație smartphone dezvoltată de un festival de film din România; 150 de invitați români și străini prezenți la evenimentele din cadrul festivalului. Acesta este, în cifre, rezmatul celei de-a șasea ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație Anim'est, care va avea loc la București în perioada 7-16 octombrie 2011.
Institutul Cultural Român este partener al festivalului şi va acorda Trofeul Anim'est si Premiului pentru scurtmetraj românesc. Începând din acest an, filmul câştigător al Trofeului Anim'est, oferit de ICR, intră direct în cursa pentru Cartoon D'Or, cel mai prestigios premiu european dedicat scurtmetrajului animat.
Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Film Anim'est va avea loc în perioada 7-16 octombrie 2011 la Cinema Patria, Sala ArCuB, Cinema Union și Club Control din București și în perioada 28-30 octombrie 2011 la Cinema Victoria din Cluj-Napoca. În premieră pentru un eveniment major de film din România, Anim'est va organiza o ediție specială, la Chișinău, în Republica Moldova, în perioada 3-6 noiembrie 2011. Festivalul Internațional de Film de Animație Anim'est, membrul al rețelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este'n'est, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ogilvy.
Parteneri instituționali: Centrul pentru Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului București – ArCuB, Primăria și Consiliul General al Municipiului București, Administrația Fondului Cultural Național – AFCN, Institutul Cultural Român, Centrul Cultural American, Japan Foundation, Institutul Polonez, Televiziunea Poloneză, Institutul Francez din București, Ambasada Franţei, Centrul Ceh, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Centrul Cultural al Republicii Ungare.

Abonamentele (Festival Pass), Biletele de 10 proiecţii, dar şi Biletele Individuale pentru Galele de Deschidere şi Închidere ale Anim'est 2011 s-au pus în vânzare în reţeaua Ticketfan.ro – online, pe site-ul www.ticketfan.ro, dar şi în magazinele Flanco din toată ţara şi Librăria Engleză Anthony Frost din Bucureşti.

Detalii: www.animest.ro