ICR partener al Bucharest International Dance Film Festival

ICR partener al Bucharest International Dance Film Festival

La București va debuta în 6 noiembrie “Bucharest International Dance Film Festival”, eveniment care își propune să promoveze producțiile cinematografice care au ca temă dansul și arta coregrafică în general. În perioada 6-8 noiembrie, la Cinemateca Union, va avea loc prima ediție a Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF), un eveniment dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi din întreaga lume. Festivalul va propune publicului familiarizarea cu diversitatea formelor de dans și a abordărilor cinematografice contemporane.

Programul primei ediții Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) include Competiția Internațională, documentare de scurt și lungmetraj, precum și o selecție a celor mai apreciate filme de dans din cadrul “Pool International Dance Film Festival” din Berlin. Proiecțiile sunt programate la Cinemateca Union.

Selecția filmelor Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) a fost realizată de coregrafa Simona Deaconescu, directorul artistic al colectivului Tangaj Dance, pasionată de proiecte culturale interdisciplinare în care dansul intră în dialog cu arta vizuală și tehnologia digitală. “Dintre cele 350 de aplicații din toată lumea, le-am selectat pe cele care văd mișcarea din altă perspectivă. Trăim cu un picior în viitor așa că rupem logica de ieri și ne bucurăm de un rollercoaster de senzații care curge în viteze diferite și ne învață să trăim cu mai puține cuvinte și mai multă acțiune.” 54 de producții au fost incluse în Competiția Oficială a primei ediții.

Juriul Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) va fi format din Sarah Möller, directorul artistic al Pool International Dance Film Festival, alături de Andreea Căpitănescu (director artistic al 4Culture, WASP-Working Art Space and Production și eXplore festival) și Jevan Chowdhury (regizor de filme de dans, fondator al proiectului Moving Cities). Premiile festivalului sunt: Cel mai original film (în valoare de 1000 de euro) și Cel mai promițător regizor (servicii de post-producție oferite de Colorgrade).

La sediul Institutul Cultural Român din aleea Alexandru nr. 38 , în zilele de 4, 5 și 6 noiembrie se va desfăşura Moving Cities - workshop dance film cu Jevan Chowdhury.

Veţi avea ocazia să interacţionaţi într-un grup de lucru restrâns şi să descoperiţi modul inedit a lui Jevan de explorare a ideilor, emoţiilor şi poveştilor prin mişcare, atât din punct de vedere tehnic, cât şi conceptual. Împreună cu Jevan Chowdhury veţi analiza diferite abordări în realizarea unui film de dans: structurat vs improvizat. În cadrul workshopului se vor intercala sesiunile practice cu cele teoretice, unde veţi învăţa mai multe despre public, susţinerea unui proiect în diverse market-uri, precum şi detalii atipice despre ce înseamnă sa faci dans pentru film.

Jevan Chowdhury este fondatorul studioului de film şi publicitate Wind & Foster

Bucharest International Dance Film Festival este un proiect cultural finanțat în cadrul programului cultural "EȘTI BUCUREȘTI", prin ARCUB și Primăria Municipiului București. Un proiect cultural realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român. Partener oficial și gazda festivalului: Arhiva Națională de Filme (Cinemateca Union, Sala Paul Călinescu). Parteneri: Colorgrade, Pool International Dance Film Festival.