ICR, partener al Bienalei de Artă Contemporană București - BB5

Continuând parteneriatul din anii anteriori, Institutul Cultural Român împreună cu revista pavilion se implică în organizarea Bienalei de Artă Contemporană București, ajunsă la cea de-a V-a ediție. Organizată de Asociația Artphoto, prin revista pavilion, BB5 se va desfășura în perioada 25 mai – 22 iulie 2012 în 9 spații. Artphoto este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, care are drept partener strategic Unicredit Ţiriac Bank. Co-directorii Bienalei sunt Eugen Rădescu și Răzvan Ion.
Conceptul BB5 2012 este „Tactici pentru aici și acum” și analizează posibilitatea practicilor artistice în sfera publică, modul în care arta, prin acţiunile ei poate interveni şi poate edifica spaţiul public înţeles atât ca spaţiu arhitectural, comunitar, cât şi ca spaţiu sociouman. Curatorul BB5 este Anne Barlow, director executiv al Art in General, New York. Absolventă a unui master în Istoria Artei la Universitatea din Glasgow (Scoția), Anne Barlow a activat în calitate de curator al Scottish Arts Council Collection of Contemporary Art (1989-1994) și al Contemporary Art and Design din cadrul Glasgow Museums (1994-1999), unde a coordonat un program de expoziții temporare, de artă contemporană și colectii de design etc. Din 1999 pana in 2006 a fost curatorul Education and Media Programs in cadrul New Museum, New York, unde a supravegheat domeniul de aplicare al programelor publice educaționale ale muzeului; a inițiat și a dezvoltat Museum as a HUB (Muzeul ca punct central), un program de rețea globală care a conectat muzeul cu partenerii de artă contemporană din Cairo, Eindhoven, Mexico City și Seoul. De asemenea, Anne Barlow a organizat mese rotunde interdisciplinare cu lideri din domeniul artelor vizuale, arhitectură și design, fiind curator al numeroase expoziții.

Ediţiile anterioare ale Binalei organizate de Pavilion au avut un mare succes de public şi o mare vizibilitate în presa locală şi internaţională. La eveniment au participat atât artişti tineri, aflaţi la început de carieră, cât şi nume sonore ale artei contemporane.

Pentru mai multe detalii: bucharestbiennale.org