ICR, organizator al recitalului „Lumière“ la Mozarthaus din Viena

ICR, organizator al recitalului Lumiere la Mozarthaus din Viena

Matei Ioachimescu la flaut, alături de Cătălina Butcaru la pian, prezintă în data de 20 mai de la ora 19.30 la sala Bösendorfer din Mozarthaus Vienna, recitalul „Lumière“.
Programul cuprinde lucrări de Claude Debussy şi André Jolivet interpretate şi pe CD-ul de debut „Lumière“, lansat de cei doi artişti în anul 2014.
Evenimentul de la Mozarthaus Vienna este organizat de Institutul Cultural Român de la Viena în colaborare cu Societatea Austro-Română.

Matei Ioachimescu şi Cătălina Butcaru se numără printre cei mai apreciaţi artişti ai acestei generaţii. Sunt doi muzicieni cu o înţelegere profundă a muzicii clasice, iar viziunile lor se întâlnesc pe tărâmul orginalităţii şi al fanteziei muzicale. Colaborarea dintre cei doi datează de mai mulţi ani şi a avut ca rezultat o serie de proiecte printre care se numără şi primul turneu naţional intitulat „Paris“.

Matei Ioachimescu s-a născut la Bucureşti. Traseul studiilor sale muzicale a început la Bucureşti şi s-a desăvârşit în Austria, la Viena, unde a absolvit prestigioasa Universitate de Muzică şi Artă, fiind distins cu titlul de „Magister Artium“. Este laureat al mai multor competiţii internaţionale şi membru al fundaţiei internaţionale „Yehudi Menuhin“. În anul 2013 a fost numit Ambasador al Integrării în Austria.
Cătălina Butcaru s-a născut la Constanţa şi a absolvit Universitatea de Muzică şi Artă din Viena. A continuat studiile la Graz, sub îndrumarea profesorului Alexander Satz. În 2008 a lansat primul CD de debut solo, imprimat la Wigmore Hall din Londra. Discul a fost primit cu entuziasm de critica internaţională şi a fost difuzat integral de radioteleviziunea din Austria.
Programul concertului:

Claude Debussy (1862 – 1918)
Prélude à l’après-midi d’un faune
Adaptare pentru flaut şi pian
Assez lent

André Jolivet (1905 – 1974)
Chant de Linos

Vasile S. Jianu (1904 – 1968)
Prélude & Rigaudon
Andantino espressivo
Vivace

Jules Mouquet (1867 – 1946)
Sonate „La flûte de Pan“
1. Pan et les bergers Allegro giocoso
2. Pan et les oiseaux Adagio
3. Pan et les nymphes Allegro molto vivace

Béla Bartók (1881 – 1945)
Dansuri populare românești
1. Jocul cu bâta Allegro moderato
2. Brâul Allegro
3. Pe loc Moderato
4. Bubiumeana Moderato
5. Poarga românească
6. Allegro
7. Mărunţel Allegro
8. Allegro vivace

François Borne (1840 – 1920)
Carmen Fantaisie
Adaptare pentru flaut şi pian după fragmente din opera lui Georges Bizet „Carmen“