ICR New York, partener al celei de-a zecea ediții a Festivalului de Film Românesc de la Seattle

ICR New York este și anul acesta partener al Festivalului de Film Românesc de la Seattle, unul dintre cele mai de impact proiecte românești din America de Nord, desfășurat în perioada 4-12 noiembrie 2023 la SIFF Uptown Cinema și la Northwest Film Forum, dar și online.

Ediție a zecea a Festivalului de Film Românesc de la Seattle, inițiată și coordonată de American Romanian Cultural Society, va cuprinde un program bogat de comedii, drame și documentare care explorează subiecte actuale. Selecția din acest an va include filme aclamate de critici, lansate recent, precum și invitați speciali din România: regizoarea Iulia Rugină și actorul Iulian Postelnicu. Tema ediției din acest an, „One Eye Laughing, One Eye Crying” / „Un ochi râde, un ochi plânge” este un omagiu adus primei ediții, din 2014, și vorbește despre dualitatea spiritului românesc care o propulsează înainte în ciuda greutăților constante. Inițiat în 2014 cu scopul de a aduce cinematografia românească publicului din Seattle, festivalul s-a adaptat și a supraviețuit pandemiei datorită unui public loial care l-a urmărit pe măsură ce s-a transformat într-un program virtual. Anul acesta, manifestarea se bucură de un format hibrid, cu o selecție online disponibilă în SUA și proiecții în cinematografele SIFF Cinema Uptown și Northwest Film Forum. 

Publicul va putea viziona filmele: Boss (thriller, r: Bogdan Mirică, 2022); Playback (documentar, r: Iulia Rugină, 2023); Între revoluții (documentar hibrid, r: Vlad Petri, 2023); Taximetriști (comedie neagră, r: Bogdan Theodor Olteanu, 2023); E pericoloso sporgersi (comedie, r: Nae Caranfil, 1993); Oameni de treabă (dramă, r: Paul Negoescu, 2022).

Totodată, vor fi disponibile online peliculele: Oameni de treabă (dramă, r: Paul Negoescu, 2022); Boss (thriller, r: Bogdan Mirică, 2022); Taximetriști (comedie neagră, r: Bogdan Theodor Olteanu, 2023); Phoenix Har/Jar (documentar, r: Cornel Mihalache, 2022); The Chalice. Of Sons and Daughters (documentar, r: Cătălina Tesăr & Dana Bunescu, 2022) și De ce scriu ăștia pe pereți? (documentar, r: Alin Boeru, 2023).