ICR Madrid sprijină participarea corului „Meloritmˮ la Festivalul Internațional Chorus Inside Spain

Corul de copii „Meloritmˮ va reprezenta România la cea de-a 46-a ediție a festivalului Chorus Inside Spain cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Madrid. Evenimentul are loc în perioada 29 iunie – 4 iulie 2023, în localitatea spaniolă Lloret de Mar.

Este vorba despre un festival-concurs organizat de Chorus Inside International și la care participă an de an coruri importante din întreaga lume. În competiție intră ansambluri de muzică folk sau polifonice, precum și ansambluri vocale. „Meloritmˮ aparține Palatului Național al Copiilor București, sub coordonarea Fundației Pentru Copii Talentați „Meloritmicˮ și a câștigat concursul organizat în anul 2019 la Roma. Anul acesta grupul va interpreta melodii populare românești și muzică gospel.

În cei peste 40 de ani de existență, corul de copii „Meloritmˮ a realizat o remarcabilă activitate artistică, numărându-se printre corurile de prestigiu ale scenei bucureștene. Înființat în anul 1979 în cadrul Palatului Național al Copiilor din București, este coordonat de profesor Elena Maria Nicolai de peste 20 ani. Corul a devenit un cadru muzical propice dezoltării și formării micilor artiști. Este alcătuit din copii cu vârste cuprinse între 4 –18 ani și abordează un stil muzical propriu, reflectat într-un repertoriu variat, format din muzică ușoară și estradă, prelucrări folclorice, cântece religioase, colinde și teme din musical-uri celebre.