ICR Chișinău sprijină prima ediție a expoziției-concurs „Salonul Național de Artă Contemporană”

Prima ediție a expoziției-concurs „Salonul Național de Artă Contemporană”, Gala Premiilor UAP, eveniment ce totalizează un an din activitatea Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, și-a desemnat câștigătorii. Premiile vor fi înmânate în cadrul vernisajului, care va avea loc joi, 9 noiembrie 2023, ora 16.00, la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși” din Chișinău.

Expoziția-concurs Gala Premiilor UAP „Salonul Național de Artă Contemporană”, organizată cu sprijinul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău, este dedicată celor 120 ani ai UAP și a parcurs trei etape: selecția lucrărilor, desfășurată online, etapa de jurizare a lucrărilor care au trecut preselecția, ce a avut loc pe data de 28 octombrie 2023 și expoziția celor mai bune lucrări, care se va deschide la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși” din Chișinău.

Din juriul concursului au făcut parte critici de artă și artiști plastici, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România și din Republica Moldova.

La concurs au participat 103 autori și au fost înscrise 117 lucrări de artă executate în diverse tehnici.

Expoziția-concurs „Salonul Național de Artă Contemporană” al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova poate fi vizitată în perioada 9-26 noiembrie 2023.

Organizatori: Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova, cu sprijinul Ministerului Culturii al Republicii Moldova, Primăriei Municipiului Chișinău și al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău.