ICR Chişinău: „Primăvara Europeană a Poeților”

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău participă, în calitate de coorganizator, la Festivalul Internațional „Primăvara Europeană a Poeților”, organizat de Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova în perioada 03-05 mai 2017. ICR Chișinau sprijină participarea în cadrul manifestărilor a următorilor invitați: Jan H. Mysjkin (Franța), Michael Vandebril (Belgia), Vladimir Poiata (Ucraina), Doina Ioanid, Florina Zaharia, Coman Șova, Victor Munteanu, Dumitru Brăneanu (Romania).

Programul manifestărilor a debutat miercuri, 3 mai 2017, ora 10.00, cu depunerea de flori la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române. Deschiderea Festivalului continuă la sediul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, unde Arcadie Suceveanu, președintele Uniunii, i-a prezentat pe invitații la ediția din acest an. Punctul de interes al evenimentului este simpozionul „Dialoguri europene: poeți și traducători”.

Ziua de joi, 4 mai, s-a deschis, în jurul orei 11.00, un „desant poetic” în școlile și facultățile din Chișinău. În aceeași zi, la orele 15.00, a avut loc simpozionul „Poetul și Cetatea”. Ziua se va încheia cu un „podium poetic”, un recital susținut de participanții la festival. De asemenea, la finalul zilei de joi, 4 mai 2017, vor fi decernate premiile Festivalului Internațional „Primăvara Europeană a Poeților”, ediția a VII-a.

Vineri, 5 mai 2017, participanții la Festival vor vizita Cetatea Soroca.

La această ediție a Festivalului participă poeți și traducători din Cehia, Franța, Belgia, Turcia, Lituania, Georgia, Serbia, Marea Britanie, Ucraina şi Azerbaidjan.