ICR Budapesta promovează TNB în Ungaria


ICR Budapesta organizează în capitala Ungariei două reprezentaţii cu spectacolul „Inimă de câine", de Mihail Bulgakov, în regia lui Yuri Kordonskiy, spectacolul Teatrului Naţional I.L. Caragiale Bucureşti pe scena teatrului Katona Jozsef din Budapesta, în zilele de 3 şi 4 noiembrie 2007.
Spectacolul a câştigat în 2006 premiul Celui Mai Bun Spectacol la Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa, Palermo; premiul Celui Mai Bun Spectacol la Festivalul Naţional de Teatru, Bucureşti, două premii la Gala Premiilor Naţionale Anuale "I.L. Caragiale", premiul pentru Cel Mai Bun Spectacol pe Text din Dramaturgia Universală; premiul Special pentru creatorii străini care promovează valorile teatrului românesc a fost acordat regizorului Yuriy Kordonskiy şi scenografei Elena Dmitrakova, la GALA PREMIILOR UNITER 2006 regizorul Yuriy Kordonskiy a obţinut premiul pentru cea mai bună regie, Victor Rebengiuc a primit premiul pentru Cel Mai Bun Actor spectacolul având şi trei nominalizări la categoriile: Cel Mai Bun Spectacol, Cel Mai Bun Scenograf - Elena Dmitrakova, Cel Mai Bun Actor - Victor Rebengiuc şi Marius Manole.
Din distribuţia spectacolului fac parte: Victor Rebengiuc, Tania Popa, Marius Manole, Mircea Rusu, Florina Cercel, Şerban Ionescu, Alexandru Bindea, Cecilia Bârbora.
Inimă de câine este o parabolă a malformaţiilor pe care le-a produs sistemul ce pretindea că va construi „omul nou". Povestea câinelui transformat în om printr-un experiment de laborator condus de un bătrân savant şi povestea omului rezultat, care nu era mai presus de câinele din care se născuse, are pentru toţi cei care au traversat aceeaşi istorie, o semnificaţie foarte limpede. Pentru cei care n-au trăit acelaşi lucru rămâne o simplă poveste bizară, cu final neaşteptat.

Evenimentul organizat de ICR Budapesta va avea loc în colaborare cu Teatrul Katona Jozsef din Budapesta.